Hirdetés
Hirdetés

Egy éve nem volt ilyen gyenge a forint - Európa csúcsán Budapest

Gáspár András, 2017. december 06., 10:43
Cimkék
forint
, tőzsde
, deviza
, BUX

Esnek a legfontosabb tőzsdeindexek, Budapest viszont Európa élére állt az egyre romló hangulatban. A forint év végi formáját hozza.

Pocsék kezdés az európai tőzsdéken

Kockázatkerülő üzemmódba váltottak a világ piacai: tegnap is veszítettek a vezető nyugat-európai és amerikai indexek értékükből, ma pedig Ázsiában folytatódott az esés. Tovább folytatódik a technológiai szektor mélyrepülése, hozzájuk csatlakoztak a bányászati cégek papírjai, amelyek az árupiacon meredeken csökkenő fémárak miatt kerültek nyomás alá. Úgy tűnik, hogy a kockázatkerülő hangulatban a befektetők most begyűjtik a nyereséget az év eddigi részében legjobban teljesítő tech-szektorból; összességében azonban minden területen csökkennek a részvényárfolyamok.

Egy órával a nyitás után 1 százalékos mínuszban jár a frankfurti DAX, 0,6 százalékot csökkent a párizsi CAC40, a londoni FTSE100 valamelyest vissza tudott kapaszkodni, 0,2 százalékos veszteségig.

Hirdetés

Budapest jobban teljesít

A mezőnyből most kiemelkedik a budapesti tőzsde, az ukrán mellett a BUX a legjobban teljesítő index Európában. Egy óra alatt 0,2 százalékos emelkedésbe kapcsolt az index a mínuszos nyitás után. A vezető részvények közül a Mol és a Richter is erősödik,nagyjából 1 százalékkal érnek többet egy órányi kereskedés után, mint tegnap. Az OTP fél százalékot veszített, a Telekom stagnál.

A kereskedés állása 1 óra után - friss árfolyamok >>
A kereskedés állása 1 óra után - friss árfolyamok >>

A Mészáros-papírok nagy utat jártak be tegnap, 10-15 százalékos veszteségeket is láttunk nap közben, amelyek azonban jórészt eltűntek a nap végére. Ma ismét nincs jó délelőttjük a papíroknak, igaz, "csak" 0,5 - 3,5 százalékos veszteségben áll az Appenin-Konzum-Opus-trió.

A kockázatkerülés megerősödésének jele az is, hogy az arany és a japán jen is erősödik szerdán.

Éves mélypontján a forint

A forint ismét gyengül, az áprilisi csúcsokat fillérekkel maga mögött hagyva egyéves mélypontra emelkedett az euró jegyzése: utoljára a tavalyi negyedik negyedévben láttunk 314,40 körüli árfolyamot. Hogy miért történik ez a forinttal, arról a napokban tettünk közzé saját elemzést >>

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Átütő siker: egyre kevesebb magyar hal meg ebben a betegségben

Az elmúlt hat évben drasztikusan csökkent a szívritmuszavarral küzdők halálozási rátája.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?