Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapja dúlt a pánik, most újra csúcson a Nasdaq

Fellegi Tamás, 2018. március 09., 18:20

Amerika szárnyal, a Nasdaq egyenesen új csúcsra is ért, emlékszik még valaki, mi volt egy hónapja? A hazai börze viszont esett, ugyanakkor a Mészáros-papírok jól szerepeltek, teljesen kiheverték a pánikot, ami szerdán összeomlásba taszította őket. Tartja erejét a forint, emelkedik az olajár.

Február elején úgy tűnt, eljött a nagy összeomlás a tőzsdéken, aztán kiderült, hogy mégsem, egy hónap elteltével pedig máris új csúcson az egész trendet vezető index, a Nasdaq, 7517 ponton.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite

A bika tehát még él, egészséges, az emelkedő trendet csak egy időszerű korrekció tarkította eddig, a jövő persze kiszámíthatatlan.

Hirdetés

Európa semerre nem ment ma, a BUX viszont esett 0,75 százalékkal, kétségkívül az előző napokban sokat emelkedett. A Mol 2978 forinton zárt, ami 0,8 százalékos mínusz, az OTP 0,7 százalékkal került lejjebb 11 350 forintig, a Richter 1,1 százalékot gyengült 5660 forintig.

Emelkedett viszont a Konzum fél százalékkal 2950 forintig, az Opus 2 százalékkal 590 forintig és az Appeninn 3,6 százalékkal 660 forintig.

Opus. Összeomlott, majd visszapattant
Opus. Összeomlott, majd visszapattant

Az olajár közel 3 százalékot ugrott: a WTI 62, a Brent 65,30 dollárig. A forint megtartotta reggeli erejét, 311,60 az euróhoz képest.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Zuhan az egész világ: a magyar tőzsde lett a menedék

Pénteken nagyot estek az amerikai tőzsdék, ma követi őket Ázsia és Európa is, de itthon szinte meg sem rezdülnek az árfolyamok, egyedül a Richter gyengélkedik. Esnek a kriptodevizák is, és az olajárat is alig hatotta meg a kitermelés-csökkentés.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?