Hirdetés
Hirdetés

Egyesülés előtt zuhan a két nagy Mészáros-cég

Fellegi Tamás, 2019. március 11., 11:11

Esik az Opus és a Konzum, emelkedik viszont a BUX indexkosarába újonnan bekerülő 4iG és AutoWallis. A nagyok közül az OTP, a nemzetközi piacok közül Kína szárnyal.

Múlt héten nagyjából összeállt az Opus és a Konzum egyesülésének menetrendje, pontosabban a Konzum beolvadása az Opusba. A két papír ennek ellenére egyaránt 6 százalékot esik: az Opus 413 forintig, a Konzum 212 forintig.

Opus: csúcsról a felére
Opus: csúcsról a felére

Ezzel mindkét papír több mint egy éves mélypontra került, elképzelhető, hogy a cégegyesülést túlzott várakozások előzték meg, ugyanakkor az sem kizárható, hogy a 2017-es hatalmas rali után sokan várták a papírok további emelkedését, és miután ez elmaradt, most megválnak papírjaiktól.

Hirdetés

A Mészáros-papírok közül az Appeninn is lejjebb van 2 százalékkal 491 forinton, a CIG Pannónia bő egy százalékkal 422 forinton. Szárnyal viszont a csoport legújabb szerzeménye, a 4iG, miután bekerül a BUX-ba: a papír 5 százalékkal van feljebb kerek 3000 forinton.

Ugyancsak az indexbe kerülés okán emelkedik az AutoWallis 2 százalékkal 170 forintig. A nagyok közül az OTP teljesít jól: egy százalékot drágul 11 920 forintig.

A világban egyedül Kína mozgása érdekes ma: a pénteken 4 százalékot zuhanó Shanghai Composite index ma 2 százalékot emelkedik 3030 pontig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében

Súlyos csapás Putyinra – Strache és Orbán a nyugati titkosszolgálatok célkeresztjében

A sikeres titkosszolgálati akció súlyos csapás Putyin európai terveire és komoly figyelmeztetés a magyar kormánypárt számára. A Fidesz és az FPÖ között páratlanul szoros kapcsolat alakult ki. Mindkét párt vezetői az orosz érdekek mentén avatkoznak bele a feszült balkáni politikai folyamatokba.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?