Hirdetés
Hirdetés

Egyhavi mélypont közelébe gyengült a forint

Gáspár András, 2019. február 11., 11:36
Cimkék
árfolyam
, tőzsde
, deviza

Az európai tőzsdéken remek a hangulat, Budapestre ebből most kevesebb jutott. Az euró jegyzées 320 forint felé tart.

Hasítanak az európai tőzsdék

Újra kinyitott a pekingi tőzsde a kínai Holdújév miatti egyhetes szünet után, és rögtön 1 százalék fölötti emelkedést produkáltak a vezető részvényindexek - ezt a lendületet pedig az európai börzéken is átvették a befektetők. A két vezető téma a hét elején a folytatódó amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások és persze a Brexit. Annak ellenére, hogy mindkét ügyben fontos egyeztetések várhatóak, igazi áttörésre nem számítanak a piacon - ez pedig folytatódó bizonytalanságot jelent. A hét elején azonban inkább optimista a hangulat, így szinte minden európai tőzsdén az emelkedés az úr.

Hirdetés

Nyugat-Európában a londoni FTSE100, a frankfurti DAX és a párizsi CAC40 is 1 százalékos vagy azt meghaladó emelkedésben jár közel 2 órányi kereskedés után.

Budapest lemaradt - adják az AutoWallist, 30 ezren a Plotinus

Budapesten a BUX ennél jóval szerényebb emelkedést hozott össze délelőtt: 0,2 százalékkal jár a pénteki zárás fölött. A bluechipek közül az OTP 0,7 százalékot erősödött, a Mol pedig 0,3-at, a Magyar Telekom pedig szinte értékelhetetlen forgalomban 0,4 százalékot. A Richter viszont fél százalékkal pénteki záróára alatt forog.

Az állás 11 órakor - friss árfolyamok >>
Az állás 11 órakor - friss árfolyamok >>

Az AutoWallis új részvényeit csütörtökön vezették be a tőzsdére, a papírt kóstolgatják a befektetők - az elmúlt napokban többször is kétszámjegyű emelkedést hozott össze a részvény, ma viszont második legforgalmasabb papírként több mint 4 százalékos mínuszban jár. A Plotinus árfolyama 11 százalékos emelkedést követően elérte a 30 ezer forintot.

Mélypont közelében a forint

A forint egyhónapos mélypont közelébe esett hétfőn, 319,6 forint közelében jár már az euró jegyzése. 320 forintot utoljára január 17-én kellett adni a közös pénzért.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>

Az euró gyakorlatilag egész múlt héten gyengült a dollárral szemben, a trend ma is folytatódott: egy euróért már csak 1,13 dollárt kellett adni a hétfő délelőtti kereskedésben.

Friss árfolyamok >>
Friss árfolyamok >>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Enyhíthet a vitatott nyelvtörvényen az új ukrán elnök

Az ukrán az egyetlen államnyelv Ukrajnában, de a fejlesztéséről más elképzelései vannak Volodimir Zelenszkij csapatának, mint ami a parlament előtt lévő nyelvtörvény tervezetében áll. Zelenszkij kampányszóvivője szerint a módszereknek ösztönzőeknek kell lenniük, mert az hatékonyabb, mint a korbács. Az orosz miniszterelnök szerint javulhat az ukrán-orosz viszony.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?