Hirdetés
Hirdetés

Egyre vonzóbbak az amerikai kötvények, esnek a Mészáros-részvények

Fellegi Tamás, 2018. április 23., 11:31

Tovább emelkedett az amerikai államkötvények hozama, a 10 évesé már hajszálra van a 3 százaléktól, így jóval a magyar fölött jár. Itthon emelkedik a Mol, esik viszont az Appeninn, a Konzum és az Opus. Gyengül a forint, nem sikerült átjutni az eurónkénti 310-es szinten

2,99 százalék fölé került a 10 éves amerikai államkötvény hozama, ilyen magasan több mint 4 éve járt, akkor is csak rövid időre, és kevéssel haladta meg ezt a szintet. Ez a kamatszintek teljes normalizálódását mutatja, hisz 10 éves távon már elvárható átlagosan a 3 százalék.

10 éves amerikai államkötvény hozama
10 éves amerikai államkötvény hozama

Egyszer majd Európában is eljön ez az idő, a főbb európai hozamok is emelkednek most, de még igen alacsonyan vannak: az osztrák 0,82 százalék, a francia 0,85, a német 0,64, az olasz 1,80. Nálunk 2,55 a szint, jóval alacsonyabb, mint az amerikai.

Hirdetés

A tőzsdéken a pénteki amerikai esés után ma minimális gyengülés mutatkozik Ázsiában és Európában egyaránt, a BUX viszont mérsékelten, 0,2 százalékkal emelkedik főleg a Molnak köszönhetően, amely 0,7 százalékkal van feljebb 3007 forinton.

A többi nagypapír nem mozdul, esik viszont a Mészáros papírok egységesen 3 százalékkal: az Appeninn 660 forintig, a Konzum 3195 forintig, az Opus 665 forintig. A folyamat feltehetően annak köszönhető, hogy a választások után eufória mutatkozott ezen papírok piacán, melyet most korrekció követ.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A forint kissé gyengült, nem bírt a 310-es szinttel, 311,20 az euróhoz képest, az olajár pedig kicsit visszaesett a múlt héten elért több éves csúcsról: a WTI 68 dollár, a Brent 73,60.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?