Hirdetés
Hirdetés

Egyre vonzóbbak az amerikai kötvények, esnek a Mészáros-részvények

Fellegi Tamás, 2018. április 23., 11:31

Tovább emelkedett az amerikai államkötvények hozama, a 10 évesé már hajszálra van a 3 százaléktól, így jóval a magyar fölött jár. Itthon emelkedik a Mol, esik viszont az Appeninn, a Konzum és az Opus. Gyengül a forint, nem sikerült átjutni az eurónkénti 310-es szinten

2,99 százalék fölé került a 10 éves amerikai államkötvény hozama, ilyen magasan több mint 4 éve járt, akkor is csak rövid időre, és kevéssel haladta meg ezt a szintet. Ez a kamatszintek teljes normalizálódását mutatja, hisz 10 éves távon már elvárható átlagosan a 3 százalék.

10 éves amerikai államkötvény hozama
10 éves amerikai államkötvény hozama

Egyszer majd Európában is eljön ez az idő, a főbb európai hozamok is emelkednek most, de még igen alacsonyan vannak: az osztrák 0,82 százalék, a francia 0,85, a német 0,64, az olasz 1,80. Nálunk 2,55 a szint, jóval alacsonyabb, mint az amerikai.

Hirdetés

A tőzsdéken a pénteki amerikai esés után ma minimális gyengülés mutatkozik Ázsiában és Európában egyaránt, a BUX viszont mérsékelten, 0,2 százalékkal emelkedik főleg a Molnak köszönhetően, amely 0,7 százalékkal van feljebb 3007 forinton.

A többi nagypapír nem mozdul, esik viszont a Mészáros papírok egységesen 3 százalékkal: az Appeninn 660 forintig, a Konzum 3195 forintig, az Opus 665 forintig. A folyamat feltehetően annak köszönhető, hogy a választások után eufória mutatkozott ezen papírok piacán, melyet most korrekció követ.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A forint kissé gyengült, nem bírt a 310-es szinttel, 311,20 az euróhoz képest, az olajár pedig kicsit visszaesett a múlt héten elért több éves csúcsról: a WTI 68 dollár, a Brent 73,60.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Új bizonyítékok kerültek elő? Elindult a Hernádi-per Horvátországban

Megkezdődött kedden a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója ellen, utóbbi távollétében a Zágráb megyei bíróságon. A korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség azt állítja, hogy tárgyi és személyi bizonyítékok vannak Sanader és Hernádi ellen.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?