Hirdetés
Hirdetés

Elárulta a jegybank: ez kéne, hogy bevezessék az eurót

2017. szeptember 06., 14:51

Egy sor vadiúj konvergencia kritérium áll köztünk és az euró között.

(Fotó: 123rf.com)
(Fotó: 123rf.com)

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Nagy Márton a lengyelországi krynicai fórumon mondta el, hogy az euró bevezetéséhez nem elegendő pusztán a maastrichti kritériumokat teljesíteni. Magyarországnak ugyanis számos új, a maastrichtinél relevánsabb kritériumnak kell megfelelnie ahhoz, hogy sikeresen csatlakozzon az euróövezethez, és erős, stabil euróövezeti tag lehessen.

Az alelnök a gazdaság 5 fő területét említette az új kritériumok között: a reálgazdaság, a bérszint és a pénzügyi szektor megfelelő felzárkózását az euróövezethez; az üzleti és pénzügyi ciklusok 70 százalékot meghaladó korrelációját; a versenyképes vállalatokat, munkaerőt és termékszerkezetet; fejlett, stabil és versenyképes pénzügyi rendszert, valamint a megfelelő fiskális és makroprudenciális eszköztárat.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Nem félünk, pedig kéne? Nagy pofon lehet a vége, ha elbízzuk magunkat

Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb közös novemberi munkaerőpiaci kutatásából. Csakhogy így folyamatosan csökken a dolgozók motivációja is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?