Hirdetés
Hirdetés

Elmarad az év végi fellendülés

Fellegit Tamás, 2018. december 14., 10:21
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX
, Nikkei
, Telekom

Az amerikai részvénypiacok nem tudnak magukhoz térni, egyre kisebb egy év végi rali esélye. Európában esnek az indexek, gyengül a BUX is.

Nem múlik az eladási nyomás az amerikai tőzsdéken, minden nap tesznek egy kísérletet a vevők a piac feltámasztására, de a nap végére mindig megjönnek az eladók. Tegnap is így történt, az S&P 500 index 2650 ponton zárt, kevéssel magasabban csak, mint az elmúlt időszak legmélyebb záróértéke.

S&P 500 index
S&P 500 index

Ezzel egyre inkább úgy tűnik, hogy nehéz lenne összehozni egy év végi ralit, pedig a nagy alapkezelők szeretnek egy kicsit szépíteni az év végén, hogy jobban mutasson az éves teljesítmény. Persze Amerikában van még 10 tőzsdenap, ott a karácsony csak egy szünnap, azalatt még sok minden történhet.

Hirdetés

Több napos emelkedés után ma az ázsiai piacok is lefordultak, a kínai indexek egy-másfél százalékkal gyengültek, a japán Nikkei 2 százalékkal esett vissza.

Európa is elég csúnyán néz ki: a német index közel másfél százalékkal esik, de a többi fontosabb index is egy százalék feletti mínuszban van.

Ma a BÉT sem lóg ki a sorból, legfeljebb kisebb mértékben esik: 0,6 százalék a BUX vesztesége, értéke 39 800 pont. A Mol egy százalékkal gyengül 3064 forintig, az OTP 0,7 százalékkal 11 760 forintig, a Richter csak kismértékben 5440 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

A kiberbűnözés 3 billió dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik. A kiadások alatt az incidensek utáni összes költséget értjük. Például egy zsarolóvírus esetében nem csak a váltságdíj kifizetése számít, hanem az incidens miatti termelékenységcsökkenés, számítógépek mentesítése, újratelepítése, a biztonsági szabályozás javítása, a szükséges technológiai védelmi beruházások és a vállalat hírnevét ért járulékos károk is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?