Hirdetés
Hirdetés

Elmarad az év végi fellendülés

Fellegit Tamás, 2018. december 14., 10:21
Cimkék
OTP
, Mol
, DAX
, Nikkei
, Telekom

Az amerikai részvénypiacok nem tudnak magukhoz térni, egyre kisebb egy év végi rali esélye. Európában esnek az indexek, gyengül a BUX is.

Nem múlik az eladási nyomás az amerikai tőzsdéken, minden nap tesznek egy kísérletet a vevők a piac feltámasztására, de a nap végére mindig megjönnek az eladók. Tegnap is így történt, az S&P 500 index 2650 ponton zárt, kevéssel magasabban csak, mint az elmúlt időszak legmélyebb záróértéke.

S&P 500 index
S&P 500 index

Ezzel egyre inkább úgy tűnik, hogy nehéz lenne összehozni egy év végi ralit, pedig a nagy alapkezelők szeretnek egy kicsit szépíteni az év végén, hogy jobban mutasson az éves teljesítmény. Persze Amerikában van még 10 tőzsdenap, ott a karácsony csak egy szünnap, azalatt még sok minden történhet.

Hirdetés

Több napos emelkedés után ma az ázsiai piacok is lefordultak, a kínai indexek egy-másfél százalékkal gyengültek, a japán Nikkei 2 százalékkal esett vissza.

Európa is elég csúnyán néz ki: a német index közel másfél százalékkal esik, de a többi fontosabb index is egy százalék feletti mínuszban van.

Ma a BÉT sem lóg ki a sorból, legfeljebb kisebb mértékben esik: 0,6 százalék a BUX vesztesége, értéke 39 800 pont. A Mol egy százalékkal gyengül 3064 forintig, az OTP 0,7 százalékkal 11 760 forintig, a Richter csak kismértékben 5440 forintig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

A nap befektetési sztorija: havi csúcson az olajár

Ami mögött egyértelműen az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség áll. Ezzel magyarázható, hogy észak-amerikai könnyűolaj (WTI) hordója több mint 3 százalékkal drágulva immár a 60 dolláros szintet közelíti, míg a Brent típusúé 2,6 százalékos szárnyalást követően a 67 dolláros szintet ostromolja. Ezek egy hónapja nem látott magasságok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?