Hirdetés
Hirdetés

Elszállt az infláció, gyengül a forint

Fellegi Tamás, 2019. április 09., 19:11

Megviselte a forint árfolyamát a délelőtt napvilágot látott, a vártnál magasabb inflációs adat. A tőzsdén nagyot emelkedett a Richter, kisebbet a Mol és az OTP.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

A délelőtt megjelent inflációs adat azért zavarhatta meg a forint piacát, mert utolsó kamatdöntő ülésén az MNB azt hangsúlyozta, hogy egyelőre egyszeri monetáris szigorító lépésről volt szó. A belső kereslet vezérelte áremelkedés azonban erős, ezért további szigorításra lesz szükség, a befektetők azonban attól tartanak, hogy erre mégsem kerül sor.

Euró/forint, napon belül
Euró/forint, napon belül

Az árfolyam a délelőtti 321 körüli szintről eurónként 322,50-re módosult estére.

Hirdetés

A pesti tőzsdén a legfontosabb részvények emelkedtek: leginkább a Richter, 1,4 százalékkal 5540 forintig. A Mol 0,6 százalékkal került feljebb 3278 forintra, az OTP fél százalékkal 12 700 forintra, így a BUX bő fél százalékkal 42 ezer pont fölé került.

Gyengült az egyesülés előtt álló Opus és Konzum: előbbi 4 százalékkal 449 forintig, utóbbi 2 százalékkal 216 forintig. Lekókadt az új név által februárban szinte az égig szálló AutoWallis: 4 százalékkal 138 forintra esett, ezzel vissza is tért a nagy szárnyalás előtti kiindulópontra.

AutoWallis
AutoWallis

A főbb európai piacok ma gyengültek: a DAX egy százalékkal került lejjebb 11 850 pontig, a francia index 0,65 százalékkal ereszkedett. Az amerikai indexeknél 0,3-0,5 közti csökkenés mutatkozik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap sztorija – mi közük a döglött méheknek a tőzsdéhez?

A nap sztorija – mi közük a döglött méheknek a tőzsdéhez?

Óriási botrány van a Bayer részvényesi közgyűlésén Németországban, miközben odakint a környezetvédők tüntetnek. A kisbefektetők mellett a nagybefektetők is idegesek, mert a részvény 40 százalékkal esett közel egy év alatt, a Monsanto felvásárlása óta. A vezetéstől végre lépéseket követelnek. A Monsanto glyphosat nevű vegyszere miatt perlő rákbetegek száma 13 ezer fölé emelkedett.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?