Hirdetés
Hirdetés

Elszállt az infláció, gyengül a forint

Fellegi Tamás, 2019. április 09., 19:11

Megviselte a forint árfolyamát a délelőtt napvilágot látott, a vártnál magasabb inflációs adat. A tőzsdén nagyot emelkedett a Richter, kisebbet a Mol és az OTP.

A délelőtt megjelent inflációs adat azért zavarhatta meg a forint piacát, mert utolsó kamatdöntő ülésén az MNB azt hangsúlyozta, hogy egyelőre egyszeri monetáris szigorító lépésről volt szó. A belső kereslet vezérelte áremelkedés azonban erős, ezért további szigorításra lesz szükség, a befektetők azonban attól tartanak, hogy erre mégsem kerül sor.

Euró/forint, napon belül
Euró/forint, napon belül

Az árfolyam a délelőtti 321 körüli szintről eurónként 322,50-re módosult estére.

Hirdetés

A pesti tőzsdén a legfontosabb részvények emelkedtek: leginkább a Richter, 1,4 százalékkal 5540 forintig. A Mol 0,6 százalékkal került feljebb 3278 forintra, az OTP fél százalékkal 12 700 forintra, így a BUX bő fél százalékkal 42 ezer pont fölé került.

Gyengült az egyesülés előtt álló Opus és Konzum: előbbi 4 százalékkal 449 forintig, utóbbi 2 százalékkal 216 forintig. Lekókadt az új név által februárban szinte az égig szálló AutoWallis: 4 százalékkal 138 forintra esett, ezzel vissza is tért a nagy szárnyalás előtti kiindulópontra.

AutoWallis
AutoWallis

A főbb európai piacok ma gyengültek: a DAX egy százalékkal került lejjebb 11 850 pontig, a francia index 0,65 százalékkal ereszkedett. Az amerikai indexeknél 0,3-0,5 közti csökkenés mutatkozik.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Európai maffiaállam – Putyin embere magához ragadta a hatalmat

Még a fél évet sem élte meg Moldova első reform-párti kormánya. A szálakat Igor Dodon elnök mozgatja, akinek volt pártját havi 1 millió dollárral támogatja titokban a Kreml. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?