Hirdetés
Hirdetés

Elszállt az olajár, az arany is erős, esik a Konzum

Fellegi Tamás, 2018. január 25., 10:31

Begyorsult az olajár emelkedése, szinte minden napra jut belőle. Most az arany is megugrott, kétségkívül mindkettőben szerepe lehet a dollár nagyfokú gyengülésének. A tőzsdék megpihentek, de a Netflix tovább emelkedik. A BUX kicsit csökken, az OTP konszolidál a nagy kitörés után, esik a Konzum, emelkedik a FuturAqua.

Az olaj újabb 3 éves csúcsra kapaszkodott: a WTI 66,33 dollárt ér, míg a Brent 71-et. Kétségtelen, hogy közben a dollár is szakadatlanul gyengül, egy euróért több mint 1,24-et adnak, így az euróban számított olajár emelkedés jóval szerényebb. Hasonló a helyzet az aranynál is: két nap alatt 133 dollárról 1360-ig szaladt fel az ár.

Netflix
Netflix

Az amerikai tőzsdék tegnap sok napos szakadatlan erősödés után végre meg tudtak pihenni, a de jó negyedéves eredménnyel büszkélkedő, előfizetőinek számát gyorsan növelő Netflix  4,4 százalékkal tovább tudott emelkedni 261 dollárig.

Hirdetés

Az európai tőzsdék ugyancsak megpihentek ma a tegnapi rali után. Itthon a BUX 0,36 százalékot gyengül, fél százalékkal van lejjebb a Mol 3152 forinton, negyed százalékkal az OTP 11 500 forinton, a Richter és a Telekom alig mozdulnak.

OTP: kitörés utáni konszolidáció
OTP: kitörés utáni konszolidáció

Mozgalmas viszont a kisebb papírok piaca: a Konzum hosszú idő után először 3000 forint alá esett, 5 százalék mínuszban van 2880 forinton. Ha viszont összevetjük a tavalyi 70-szeres emelkedéssel, akkor a mostani korrekció igazán nem nevezhető túlzottnak. Emelkedik viszont a FuturAqua: 7 százalékkal van feljebb, 78,6 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?