Hirdetés
Hirdetés

Meredeken emelkedik az olajár, erős a dollár

Fellegi Tamás, 2018. május 17., 11:00

Tovább vágtat az olajár, a Brent immár a 80 dollárt közelíti. Újra erős a dollár, de ez nem is csoda, hisz masszív hozamemelkedés zajlik az amerikai államkötvényeknél. Kis pluszban az európai tőzsdék, nálunk az OTP és a Mol emelkedik, a Telekom viszont esik. Még mindig gyenge a forint, bár egy kicsit már gyógyult.

Egyelőre megállíthatatlannak tűnik az olajár emelkedő trendje, jó esély van rá, hogy már csak a lendület viszi az árat, a lélektan, ugyanúgy, ahogy 2015-ben, amikor az esés nem akart abbamaradni, végül csak 25 dollárnál. Most 79,50 a Brent, a WTI 71,78 dollár.

Brent olaj, 3 év
Brent olaj, 3 év

A dollár ismét erőre kapott, egy euróért csak 1,18-at kell adni belőle. Az amerikai hozamok szépen növekednek: a 10 éves amerikai állampapír hozama már 3,11 százalék, újabb csúcs 2011 óta, míg az eurózóna kötvényei a görög kivételével még 2 százalék alatt vannak, a legstabilabb országoké pedig 1 százalék alatt, így érthető is a dollárkereslet.

Hirdetés

A magyar 10 éves kötvény hozama is tovább emelkedett: lényegében egy szinten van az amerikaival. A forint árfolyama továbbra is gyenge: 316,50 az euróhoz képet. A legrosszabb értékhez képest ugyan érdemben javult, viszont továbbra is kívül van a 2016 óta eddig meghatározó sávon.

Euró/forint
Euró/forint

Az európai tőzsdék mérsékelt emelkedést mutatnak, a BUX fél százalékkal emelkedik. A Mol nyeresége 0,6 százalék, 2828 forinton van a papír, az OTP 0,7 százalékkal emelkedik 10 780 forintig. A Telekom viszont bő egy százalékkal gyengül 419 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

A zöld lámpa a német nagypolitikától csak most jött, holott a párhuzamosan működő muszlim bűnözői társadalom kialakulása már a 2016-os rendőri jelentésekben világosan megjelent. Noha a berlini kormányzat jó ideje azon dolgozik, hogy egy külső behatásoktól mentes, toleránsabb iszlámot alakítson ki az országban, Kölnben az európai iszlám konferencia résztvevői ezt elvetették.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?