Hirdetés
Hirdetés

Meredeken emelkedik az olajár, erős a dollár

Fellegi Tamás, 2018. május 17., 11:00

Tovább vágtat az olajár, a Brent immár a 80 dollárt közelíti. Újra erős a dollár, de ez nem is csoda, hisz masszív hozamemelkedés zajlik az amerikai államkötvényeknél. Kis pluszban az európai tőzsdék, nálunk az OTP és a Mol emelkedik, a Telekom viszont esik. Még mindig gyenge a forint, bár egy kicsit már gyógyult.

Egyelőre megállíthatatlannak tűnik az olajár emelkedő trendje, jó esély van rá, hogy már csak a lendület viszi az árat, a lélektan, ugyanúgy, ahogy 2015-ben, amikor az esés nem akart abbamaradni, végül csak 25 dollárnál. Most 79,50 a Brent, a WTI 71,78 dollár.

Brent olaj, 3 év
Brent olaj, 3 év

A dollár ismét erőre kapott, egy euróért csak 1,18-at kell adni belőle. Az amerikai hozamok szépen növekednek: a 10 éves amerikai állampapír hozama már 3,11 százalék, újabb csúcs 2011 óta, míg az eurózóna kötvényei a görög kivételével még 2 százalék alatt vannak, a legstabilabb országoké pedig 1 százalék alatt, így érthető is a dollárkereslet.

Hirdetés

A magyar 10 éves kötvény hozama is tovább emelkedett: lényegében egy szinten van az amerikaival. A forint árfolyama továbbra is gyenge: 316,50 az euróhoz képet. A legrosszabb értékhez képest ugyan érdemben javult, viszont továbbra is kívül van a 2016 óta eddig meghatározó sávon.

Euró/forint
Euró/forint

Az európai tőzsdék mérsékelt emelkedést mutatnak, a BUX fél százalékkal emelkedik. A Mol nyeresége 0,6 százalék, 2828 forinton van a papír, az OTP 0,7 százalékkal emelkedik 10 780 forintig. A Telekom viszont bő egy százalékkal gyengül 419 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?