Hirdetés
Hirdetés

Elszállt az olajár, magához tért a forint

Fellegi Tamás, 2019. április 10., 20:45

Egy nap pihenőt tartott az olajár az emelkedésben, de ma annál nagyobbat ugrott, így újabb fél éves csúcsra került. A forint a tegnapi ijedelem után visszaerősödött az inflációs jelentés előtti szintre, a piac megnyugodott. Emelkedett az OTP és a Telekom, mérsékelten esett a Richter, nagyot ment ismét az Est Media.

Nem akar abbamaradni az olajár szakadatlan emelkedése, az egy napos pihenő csak erőgyűjtés volt, hogy ma újra további magasságokba érjen az ár. A WTI 64,60 dollár lett, a Brent pedig 71,70. Mindeközben az aranyár is feljebb került 1313 dollárig.

Brent olaj
Brent olaj

A forint a tegnapi, inflációs adat utáni gyengülését szinte teljesen ledolgozta, 321,40-en zárt eurónként. A befektetők feltehetően átgondolták, hogy a vártánál magasabb inflációs adat további monetáris szigorításra fogja ösztönözni a jegybankot, különösen, ha látszik, hogy az eurózóna felől érkező deflációs hatások sokkal gyengébbek, mint a belső kereslet fűtötte áremelést hozó hatások.

Hirdetés

Az európai tőzsdék mérsékelten emelkedtek, ezt tett a BUX is, 0,4 százalékkal került feljebb 42 226 pontig, ami nem sokkal marad el az egy hete elért örökös csúcstól. A nagyok közül az OTP ment a legjobban, egy százalékkal 12 820 forintig erősödött, a Telekom 0,6 százalékkal 470 forintig. Fél százalékkal gyengült viszont a Richter 5515 forintig.

Ismét szárnyal az üres és tevékenység nélküli cég, az Est Media: közel 6 százalékkal drágult 134 forintig.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az utolsó pillanatban ússzák meg a cégek a brutális bírságot

Az utolsó pillanatban ússzák meg a cégek a brutális bírságot

A minimálbér négyszeresénél indult volna a szankcionálás, de egy bizottsági módosító megsemmisíti Kásler Miklós javaslatát. Erőt mutat az ágazati lobbi.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?