Hirdetés
Hirdetés

Emelkedik az arany, ijedelem Európában

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 18., 11:54

Tegnap Amerika egy szépet zakózott, ott az elnök körüli újabb fehér házi események lehettek a döntők, aztán este jött a barcelonai támadás, és ez ma már sok Európának, adják a részvényeket. A BÉT jól bírja, alig esik. Az arany emelkedik, mint klasszikus menekülőeszköz.

Múlt héten volt már egy erős eső nap Amerikában, akkor az észak-koreai atomháború veszélye borzolta a kedélyeket, de csak egy napig, utána gyorsan meg is feledkeztek róla, ahogy ez masszív emelkedő trendekben lenni szokott. Tegnap az ismétlődő fehér házi események, melynek során az amerikai elnököt sorra hagyják le tanácsadói, adták meg az alapot a méretes eséshez.

Az S&P 500 index másfél százalékot esett 2430 pontig, amivel a trend ugyan még mindig nem tört, de még egy ilyen nap már csúnyán nézne ki a grafikonon. Kérdés, hogy ezúttal is szaladnak-e majd a vevők menteni a piacot, vagy ezúttal komolyabb korrekcióról van szó.

Hirdetés

Az amerikai esés valószínűleg önmagában elég indokot szolgáltatott volna az európai eladók megjelenéséhez, de a tegnap esti barcelonai merénylet végképp megadta a lökést. Miután ez már a sokadik ilyen merénylet, látszik, hogy ez egyelőre egy trend, ami ellen meg kell találni az ellenszert. A turizmus ettől nem fog visszaesni, de a befektetők szeretik úgy gondolni, hogy igen, és beleadnak a légitársaságok papírjaiba. A legtöbb ezrópai index 1 százalék fölött esik.

A hazai börze jól bírja, a BUX alig esik, az OTP fél százalékkal van lejjebb 10 055 forinton a Mol 0,2 százalékkal 23 300 forinton, a Richter kismértékben emelkedik, 6560 forintig. A tegnap egy nagytulajdonos által jól megtömött Appeninn ma is esik 5 százalékkal, 315 forintig.

Az arany 1300 dollárig szaladt fel, betölti klasszikus szerepét, amikor a részvényekből áthúzódik a tőke a nemesfémbe.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Te tudod, mennyit kell fizetned majd az autópályákon?

Az üdülési szezon beindultával számos honfitársunk autóval utazik a szomszédos országokba, számukra hasznos információ, hogy a nyaralás célpontjai felé vezető úton mennyit és milyen módon fizethetnek az autópálya-használatért.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?