Hirdetés
Hirdetés

Emelkedik az OTP, csökken a Nordtelekom, jöhet a medveforduló

Fellegi Tamás, 2018. január 26., 10:40
Cimkék
OTP
, DAX
, S&P 500
, FuturAqua
, Nordtelekom

A hét elején nagy erővel kitörő, majd az elmúlt két napban korrigáló OTP ma újra emelkedik, és a Mol is vele tart. Az elmúlt hetek egyik kedvence, a Nordtelekom esik. Európa ma emelkedésnek indult, és továbbra is erős az euró. Amerika szenzációs januárt tud maga mögött, vajon mi történik, ha február másodikán kikukkant a medve a barlangjából?

A hazai börzén az OTP-ről szólt a hét: hétfő nagy erővel áttörte a 11 ezer forintnál kialakult ellenállást, a korábbi csúcsot, majd két napig igen intenzíven emelkedett. Ezt két nap korrekció követte, de az ár nem esett vissza 11 ezer forintig, ma pedig már újra emelkedik 1 százalékkal 11 440 forintig.

OTP, kitörés utáni konszolidáció
OTP, kitörés utáni konszolidáció

A Mol 1,6 százalékkal drágul 3164 forintig, a Richter és a Telekom viszont fél százalékkal gyengülnek. A BUX mindezek hatására 0,6 százalékkal van feljebb 40 740 forinton.

Hirdetés

Az elmúlt időszak kedvenc kispapírjai közül ma 3,6 százalékkal 62,6 forintig gyengül a Nordtelekom, a tegnap nagyot emelkedő FuturAqua egy százalékot csökken 82,6 forintig.

A főbb európai részvényindexek emelkedésnek indultak, a DAX 0,2 százalékkal van feljebb 13 323 ponton, a francia CAC-40 viszont 0,8 százalékkal 5525 pontig emelkedik.

Amerikában tegnap alig mozdultak az indexek, viszont eddig szenzációs januárt tudnak maguk mögött: az S&P 500 több mint 5 százalékkal ér többet, a Nasdaq Composite 7-tel. Mindkét index rendkívül túlvett, ugyanakkor a tapasztalatok szerint ilyenkor január utolsó napjáig, ami jövő szerda, már nem szokott lényeges visszaesés kezdődni, ellenben a február eleji medveforduló könnyen meghozhatja az időszerű kiadós korrekciót.

S&P 500. Meredek januári emelkedés, erős túlvettség.
S&P 500. Meredek januári emelkedés, erős túlvettség.

A devizapiacok ma csendesek, de az euró továbbra is erős a dollárhoz képest 1,24-1,25 között. Sem az amerikai elnök, sem az EKB elnökének nyilatkozatai nem változtattak érdemben ezen a helyzeten.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?