Hirdetés
Hirdetés

Erőre kapott a forint, zuhan a magyar hozam

Fellegi Tamás, 2017. november 23., 18:31

Összeszedte magát a forint a tegnapi és a ma reggeli gyengélkedés után úgy, hogy közben a 10 éves állampapírhozam ismét nagyot esett. A tőzsdén alig volt forgalom, Amerika hiánya erősen érződött. Opusból forgott a legtöbb, ami a hazai befektetők kedvence, a Mol esett érdemben.

Tegnapelőtt nagyot gyengült a forint, amit elsősorban a monetáris politika további lazításának lehetősége váltott ki, majd tegnap rátett egy lapáttal a török líra zuhanása. Ma azonban helyreállt a rend, az árfolyam szépen visszatért az eurónkénti 312-es szint közelébe, ahol hét elején tartózkodott.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok >>>

A magyar 10 éves állampapír hozam tovább zuhant 2,11 százalékig, így már mélyen a 2,32 százalékos amerikai alatt van, igaz, a legtöbb európainál még magasabb, de a régióban akadnak jóval magasabbak: a lengyel 3,33 százalék, a román 4,64.

Hirdetés

Az európai tőzsdék közül akadt, amelyik fél százalékot emelkedett, de volt, amelyik fél százalékot esett, ma elmaradt az amerikai iránymutatás. Nálunk is mérsékelt volt az érdeklődés: az OTP forgalma kevesebb, mint egymilliárd forint volt, árfolyama nem változott, maradt 10 350 forint.

A Mol végül 1,3 százalékkal csökkent 3237 forintig, mindössze 360 milliós forgalom mellett, a Richter kismértékben csökkent 7010 forintig. A mai napot a hazai befektetők határozták meg: egyedül az Opusból forgott több mint egymilliárd forint értékben, a papír kismértékben csökkent, 687 forintig. Közel félmilliárd forint értékben cserélt gazdát az utóbbi napok egyik kedvence, az OTT1, ára 5 százalékot csökkent 282 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Új olajország születik, eddig kakaó nagyhatalom volt

Az afrikai Ghána eddig egy egész másik termékről volt híres: a kakaóról, miközben aranyban is bővelkedik. Gazdasági növekedése most azonban 10 százalék közelébe növekedett, köszönhetően a felfutó olajexportnak. Van honnan emelkedni, nem gazdag ország, bár Afrikán belül eddig sem volt rossz helyzetben.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    2018. március 14., 14:32
    Inflációkövető kötvény, amely akkor a legjobb, ha nincs infláció

    A legutóbbi adatok szerint sok magánszemély vásárolja az inflációkövető államkötvényeket. Nem kell megijedniük, általában ezek követik a pénzromlást, pénzük várhatóan meg fogja őrizni reálértékét. Van azonban olyan eset, amikor csak követik, de nem érik utol, mégpedig akkor, ha túlzottan nagyokat ugrik az infláció.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?