Hirdetés
Hirdetés

Erősödéssel nyitja a hetet a forint

Fellegi Tamás, 2018. július 09., 11:05

A múlt heti erős fordulat után ma tovább erősödik a forint, a régiós valutákon sincs már nyomás. Ázsiában szárnyalnak a tőzsdék, most épp nem zavar senkit a kereskedelmi háború. Rossz állapotban a Richter, mintha épp letörni készülne a nagyon erős 5000 forintos szintről.

Döntő volt a múlt hét a forint szempontjából: az eurónként 330-331-es örökös legrosszabb értékről fordult, és bő két százalékot erősödött a hét folyamán. Ma a folyamat tovább tart, 322,70 körül az árfolyam.

Euró/forint
Euró/forint

A lengyel zloty és a cseh korona piaca is megnyugodott, valószínűleg, aki távozni akart a régióból, megtette, ráadásul eléggé megemelkedtek az állampapírhozamok ahhoz, hogy új érdeklődők is felbukkanjanak.

Hirdetés

A tőzsdéken is a megnyugvás jelei mutatkoznak: Amerika már pénteken emelkedett, Ázsiában pedig ma nagy rali kerekedett a múlt heti nagy esések után. Ezúttal jól teljesített Kína: Sanghaj két és fél százalékkal került följebb 2815 pontig, csökkentek a kereskedelmi háborús aggodalmak.

Az európai indexek nagyjából fél százalékot emelkednek, a BUX-ot viszont visszahúzza a Richter, amely egy százalék mínuszban van, ezzel aláesett az 5000 forintos szintnek, amely komoly támasz, hisz sokáig ez volt a korábbi tető. A Mol egy százalékot emelkedik 2074 forintig, az OTP 0,6 százalékot 10 230 forintig.

Richter, 20 év. Komoly szint
Richter, 20 év. Komoly szint
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

A héten dőlt el, hogy a kormány nem támogatja azt a minisztériumi törvénytervezetet, amely megemelte volt a műanyag zacskók környezetvédelmi termékdíját. A Greenpeace Magyarország nem érti, miért táncolt vissza a kormány, szerintük felháborító a döntés. Petíciójukat az egyszer használatos műanyag zacskók betiltásáról már 154 ezren írták alá.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?