Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a dollár, gyengül az arany

2017. szeptember 20., 21:52

Döntött a Fed: jövő hónapban indul a QE program során kiszórt pénz visszagyűjtése. A tőzsdék még emésztik a döntést, a dollár erőre kapott.

Későre hagytuk a mai tőzsdezárást, kíváncsiak voltunk, mi történik a Fed nyíltpiaci bizottságának ülésén, és hogyan reagálnak a piacok. Amint várható volt, megkezdődik a jegybank értékpapír portfóliójának leépítése, de igen lassú ütemben: jövő hónaptól 10 milliárd dollár az összeg, utána negyedévente havi 10 milliárddal növekszik, így jövő év végére eléri a havi 50 milliárdot, és onnantól úgy marad.

A döntés után először estek az amerikai részvénypiacok egy százalékot, de aztán visszakapaszkodtak, kis mínuszban vannak. A dollár viszont erőre kapott: a reggeli 1,20-al szemben már csak 1,19-et adnak egy euróért. Esett az arany is: a döntés előtt 1316 dollár volt egy uncia, utána csak 1304.

Hirdetés

Európában nem volt érdemi mozgás, a BUX is kicsit mozdult, 0,2 százalékkal esett az OTP 0,3 százalékos csökkenésének köszönhetően, a bankpapír 10 210 forinton zárt.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

Két óra alatt Pekingből New Yorkba: igyekeznek a kínaiak

A polgári repülésben nagy visszalépést jelentett, amikor a néhány, még működő Concorde leállt: azóta a hangsebesség áthatolhatatlan akadályt jelent a légi utas szállításban. Most Kínában álltak elő egy megoldás tervezettel, és nem is aprózzák el: kétszeres helyett hatszoros hangsebességgel süvítene a jármű.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?