Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a dollár, veszik a Mészáros-birodalom ékkövét

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 31., 11:34

Az eddig szakadatlanul zuhanó dollár most kissé erőre kapott, a svájci frank közben újra gyengül. Az európai tőzsdék emelkednek, a hazai alig mozdul, de a Konzum iránt ismét vételi érdeklődés mutatkozik. Az általa részben felvásárolt de teljesen direkt fel nem vásárolt Appeninn is emelkedik, az Opimus (Opus) iránt viszont semmi érdeklődés.

Viszonylag rövid idő alatt meglehetősen nagyot esett a dollár az euróhoz képest, érett már egy korrekció, ez most zajlik is. Az 1,20 fölötti szintről 1,19 alá jött vissza a közös európai valuta az amerikaihoz képest. Ez, ahogy a grafikonon is látszik, a trendet nem zavaró egészséges korrekciónak tűnik egyelőre.

Euró/dollár
Euró/dollár

Eközben a gyengülésben egy darabig szünetet tartó svájci frank ismét esni kezdett az euróhoz képest, egy euróért 1,145 frankot adnak. Úgy gondoljuk, ez természetes, a frank túlzott ereje okafogyottá vált.

Hirdetés

Amerikában tegnap komoly erő mutatkozott a tőzsdéken, és ez ma Európában is így van. A DAX és a francia CAC-40 index egyaránt fél százalékkal emelkednek, előbbi 12 070 ponton, utóbbi 5080 ponton van.

A BUX mozdulatlan, a Mol kicsit feljebb van 23 560 forinton, a Richter 6640 forintig gyengül. Érdeklődés mutatkozik viszont a Konzumra, ami úgy tűnik, Mészáros Lőrinc portfóliójának legbecsesebb tagja. A papír közel 3 százalékkal emelkedik 2195 forintig, miközben ajánlatot tett a legújabb szerzeményre, az Appeninnre, amely ugyancsak emelkedik egy százalékkal, 338 forintig. Az Opusra átkeresztelt Opimus iránt viszont mintha megszűnt volna az érdeklődés.

Konzum, 3 hónap
Konzum, 3 hónap
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?