Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, esnek a Mészáros-részvények

2018. július 16., 13:50

A két héttel ezelőtti összeomlás óta új csúcsra ért a forint. Esik a Mol, emelkedik a Telekom, gyengélkedik a Konzum és az Appeninn, fújják az Est Media lufit.

Erősödésnek indult a forint és átlépte az egy héttel ezelőtti legerősebb értéket, ami 322,50 volt. Most már 321,50 és 322 között jár, ez arra utal, hogy nincs akadály az erősödés folytatódása előtt, és az árfolyam akár vissza is térhessen a pánik előtti, 310-315 közti sávba.

Euró/forint
Euró/forint  Friss árfolyamok>>>

A BUX 0,25 százalékkal csökken a Molnak köszönhetően, amely egy százalékot esik 2694 forintig. A Telekom 1,25 százalékkal emelkedik 408 forintig, de súlya jóval alacsonyabb az indexben, mint a Molé. Az OTP 0,2 százalékkal van feljebb 10 070 forinton, a Richter hasonló mértékben gyengül 4872 forintig.

Hirdetés

Esnek a tavalyi év sztárjai: a Konzum 2,3 százalékkal 2960 forintig, az Opus másfél százalékkal 621 forintig, az Appeninn 2,2 százalékkal 577 forintig. Hat százalékkal van feljebb viszont az Est Media 171 forinton, egy olyan cég részvénye, amiben semmi nincs, tevékenysége sincs, csak egy üres csontváz tőzsdetagsággal, nem is értjük, hogy lehet még a tőzsdén egyáltalán.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Mi lesz, ha teljesen összeomlik a nyugati világrend? Fenyeget-e globális háború, és milyen térben vívják majd meg? Hol a helye Magyarországnak, kiben bízhat, és mit rejthetnek a titkos moszkvai archívumok? A többi közt erre keresték a választ külpolitikai szakértők egy mai vitafórumon Budapesten, amely a pengeváltásoktól sem volt mentes.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?