Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, felfüggesztették a nagy Mészáros-cégek kereskedését

Fellegi Tamás, 2019. március 07., 10:55

Ma is erősödik a forint, ha nem is sokat. Új csúcson az OTP, a Telekom is emelkedik. Nem lehet kereskedni az Opus és a Konzum részvényeivel, várható bejelentés miatt.

Minden nap egy kicsit közelebb kerül a forint az eurónkénti 315-ös szinthez: most 315,30 az árfolyam. Egy pillanatig jóval erősebb is volt, de az lehet, hogy csak egy eltévesztett vételi ajánlat eredménye volt.

Euró/forint
Euró/forint

Az európai tőzsdék pár tizedszázalékkal gyengülnek, miután Amerikában tegnap hosszú idő után egy eső napot láthattunk a piacokon, jóllehet ennek mértéke sem volt túl nagy, a fő indexek egy százalék alatti mértékben csökkentek.

Hirdetés

A BUX kis pluszban van, köszönhetően az újabb csúcsot elérő OTP-nek: a bankpapír 0,75 százalékkal emelkedik 12 140 forintig. Ugyancsak emelkedik a Telekom fél százalékkal 472 forintig, a Mol és a Richter viszont gyengülnek nagyjából fél százalékkal, a Mol 3312 forintig, a Richter 5300 forintig.

Felfüggesztették az Opus és a Konzum kereskedését, vélhetően a két cég egyesülésével kapcsolatos információk fognak érkezni. A többi Mészáros-papírt veszik a befektetők: a 4iG öt százalékot emelkedik 2820 forintig, az Appeninn egy százalékkal 506 forintig.

A tegnap óta a tőzsdén is AKKO névre hallgató cég papírjai 5 százalékkal vannak feljebb 21 200 forinton, a tegnap mélypontra került Waberer’s 2,5 százalékkal emelkedik 1655 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?