Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, gyengül a dollár

Fellegi Tamás, 2017. július 31., 18:30

Szép, egyenletes a forint erősödő trendje, de még ennél is szebb, ahogy az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben kapaszkodik egyre feljebb. Emelkedett az OTP és a Mol, esett a Richter és a Telekom, meglepően békés volt a Konzum és az Opimus. A magasban az olajár, bár a péntek esti csúcshoz kissé lejjebb ereszkedett.

A forint az egész hónap folyamán erősödött, míg a hónap elején 310-et kellett adni az euróért, most csak 304-et. Ez persze összesen 2 százalék, nem egy csoda, de a forint esetében jelentősnek mondható, ritkán mozdul nagyobbat.

Euró/forint
Euró/forint

Ugyancsak szakadatlanul erősödik az euró a dollárral szemben: immár az 1,18-at közelíti az árfolyam. Ez a legmagasabb érték azóta, hogy két és fél éve hirtelen a mélybe hullott az euró. A svájci frankkal szemben az 1,14-es értéket érte el a közös európai fizetőeszköz.

Hirdetés

Heves hegymeneten van túl az olajár: a múlt hét folyamán 48-ról 53 dollárig szaladt fel a Brent, ma kissé korrigált, 52 dollárig. A WTI 49,30 dollár, ennek a típusnak nem sikerült átlépni az 50 dolláros szintet.

Brent olaj
Brent olaj

A BUX alig mozdult, miután a főbb komponensek eltérő irányban mozogtak. Az OTP 0,6 százalékot emelkedett 9560 forintig, a Mol ugyanilyen arányban erősödött 22 230 forintig. A Richter viszont 1,3 százalékkal került lejjebb 6575 forintig, a Telekom 0,64 százalékkal gyengült, záróára 464 forint lett.

Viszonylag kis forgalommal keveset mozogtak ma a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonát képező cégek papírjai: a Konzum bő másfél százalékkal 1736 forintig emelkedett, az Opimus egy százalékkal zárt feljebb, 192 forinton.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A Facebook-adatokkal visszaélő cég mélyen belenyúlt egy ország választásaiba

A közelmúltban derült ki, hogy a Cambridge Analytica nevű adatelemző cég illegálisan szerezte meg a Facebooktól 50 millió felhasználó adatait, és lehet, hogy ezeket felhasználta az amerikai elnökválasztási kampányban. Úgy tűnik azonban, Kenyában sokkal mélyebben belefolytak a választásokba, akár rajzuk is múlhatott az eredmény.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?