Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, magához tért a rubel is

Fellegi Tamás, 2018. április 13., 10:54

A rubelben és a török lírában eljött a korrekció ideje, a forint pedig hosszas pihenés után kezdett erősödni. Az amerikai tőzsdék szépen emelkedtek, Európa nem mozdul, itthon a Richter, a Telekom és a Mol emelkedik. Magasan maradt az olajár.

Tegnap hirtelen véget értek a hét korábbi részének ijedelmei: Szíriában nem eszik olyan forrón a kását, a két szuperhatalom mégiscsak meggondolja, amíg rakétákat lő egymás erőire. Ugyanakkor az Oroszország elleni szankciók miatt sem aggódnak már annyira, pláne, hogy a magasban van az olajár.

S&P 500
S&P 500

Az S&P 500 szépen emelkedett, közel egy százalékkal 2664 pontig, így ismét kissé távolabb került a 200 napos mozgóátlagtól, így az emelkedő trend még mindig kitart.

Hirdetés

Ázsia és Európa ma csendes, a BÉT azonban jól teljesít. A Richter 1,1 százalékkal van feljebb 5380 forinton, a Telekom ugyanennyit emelkedik 463 forintig, a Mol 0,7 százalékot 2984 forintig. A BUX közel fél százalékkal van feljebb, 38 500 ponton.

Dollár/rubel
Dollár/rubel

Mozgalmasak a devizapiacok: a hét folyamán nagyot eső rubel szépen korrigál, a tegnap előtt még 65 rubeles dollárárfolyam most már csak 61,50. A török líra esetében az eurónkénti kurzus a korábbi 5,15 fölötti érték után ma már 5,03 körül van. A forint erősödésnek indult: immár kevesebb, mint 311-et kell belőle adni az euróért.

Az olajár a magasban maradt: a Brent majdnem 72 dollár, a WTI 67 körül van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?