Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, magához tért a rubel is

Fellegi Tamás, 2018. április 13., 10:54

A rubelben és a török lírában eljött a korrekció ideje, a forint pedig hosszas pihenés után kezdett erősödni. Az amerikai tőzsdék szépen emelkedtek, Európa nem mozdul, itthon a Richter, a Telekom és a Mol emelkedik. Magasan maradt az olajár.

Tegnap hirtelen véget értek a hét korábbi részének ijedelmei: Szíriában nem eszik olyan forrón a kását, a két szuperhatalom mégiscsak meggondolja, amíg rakétákat lő egymás erőire. Ugyanakkor az Oroszország elleni szankciók miatt sem aggódnak már annyira, pláne, hogy a magasban van az olajár.

S&P 500
S&P 500

Az S&P 500 szépen emelkedett, közel egy százalékkal 2664 pontig, így ismét kissé távolabb került a 200 napos mozgóátlagtól, így az emelkedő trend még mindig kitart.

Hirdetés

Ázsia és Európa ma csendes, a BÉT azonban jól teljesít. A Richter 1,1 százalékkal van feljebb 5380 forinton, a Telekom ugyanennyit emelkedik 463 forintig, a Mol 0,7 százalékot 2984 forintig. A BUX közel fél százalékkal van feljebb, 38 500 ponton.

Dollár/rubel
Dollár/rubel

Mozgalmasak a devizapiacok: a hét folyamán nagyot eső rubel szépen korrigál, a tegnap előtt még 65 rubeles dollárárfolyam most már csak 61,50. A török líra esetében az eurónkénti kurzus a korábbi 5,15 fölötti érték után ma már 5,03 körül van. A forint erősödésnek indult: immár kevesebb, mint 311-et kell belőle adni az euróért.

Az olajár a magasban maradt: a Brent majdnem 72 dollár, a WTI 67 körül van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Miért van 500 ezer üres lakás, miközben alig lehet albérletet találni?

Miért van 500 ezer üres lakás, miközben alig lehet albérletet találni?

Budapesten 11 százalékra csökkent a nem lakott lakások aránya, a községekben viszont 15 százalékra nőtt az arányuk. A vevők körében legnépszerűbb 30-60 négyzetméteres lakások közül a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban 60-60 ezer ingatlanban nem laktak 2016-ban. Ha az üresen álló lakások egy része megjelenne a kínálatban az kiegyensúlyozottabbá tehetné a piacot, és enyhíthetné a drágulás ütemét.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?