Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, magához tért a rubel is

Fellegi Tamás, 2018. április 13., 10:54

A rubelben és a török lírában eljött a korrekció ideje, a forint pedig hosszas pihenés után kezdett erősödni. Az amerikai tőzsdék szépen emelkedtek, Európa nem mozdul, itthon a Richter, a Telekom és a Mol emelkedik. Magasan maradt az olajár.

Tegnap hirtelen véget értek a hét korábbi részének ijedelmei: Szíriában nem eszik olyan forrón a kását, a két szuperhatalom mégiscsak meggondolja, amíg rakétákat lő egymás erőire. Ugyanakkor az Oroszország elleni szankciók miatt sem aggódnak már annyira, pláne, hogy a magasban van az olajár.

S&P 500
S&P 500

Az S&P 500 szépen emelkedett, közel egy százalékkal 2664 pontig, így ismét kissé távolabb került a 200 napos mozgóátlagtól, így az emelkedő trend még mindig kitart.

Hirdetés

Ázsia és Európa ma csendes, a BÉT azonban jól teljesít. A Richter 1,1 százalékkal van feljebb 5380 forinton, a Telekom ugyanennyit emelkedik 463 forintig, a Mol 0,7 százalékot 2984 forintig. A BUX közel fél százalékkal van feljebb, 38 500 ponton.

Dollár/rubel
Dollár/rubel

Mozgalmasak a devizapiacok: a hét folyamán nagyot eső rubel szépen korrigál, a tegnap előtt még 65 rubeles dollárárfolyam most már csak 61,50. A török líra esetében az eurónkénti kurzus a korábbi 5,15 fölötti érték után ma már 5,03 körül van. A forint erősödésnek indult: immár kevesebb, mint 311-et kell belőle adni az euróért.

Az olajár a magasban maradt: a Brent majdnem 72 dollár, a WTI 67 körül van.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza

Suttyomban beszivárog az életünkbe a blokklánc és a kriptodeviza

Bitcoin-árfolyam ide vagy oda, kriptodevizákkal is, de még inkább az ezeket működtető blokklánc-technológiával rengeteg cég foglalkozik, köztük hatalmas multik is. A blokklánc-technika sokuk szerint olcsó, megbízható és gyors tranzakciókat tesz lehetővé, így beszivároghat a kiskereskedelembe, a szállításba, a bankvilágba, az elektromos autókba és még ki tudja, hová.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?