Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a forint, magasban az olajár

Fellegi Tamás, 2019. február 21., 10:03

Az ország felminősítését követő iránykeresés után erősödni kezdett a forint. Esik a Telekom a gyorsjelentés után, gyengélkedik a Plotinus, Amerika folyamatosan emelkedik.

Néhány napos oldalazás után újra az erős irányba fordult a forint: 316,85 az eurónkénti árfolyam, ennél erősebb a közelmúltban csak január utolsó napjaiban volt.

Euró/forint
Euró/forint

Ez arra utal, hogy az idei forinterősödés trendszerű: egyre kevésbé áll fenn annak a veszélye, hogy az árfolyam visszatérne a tavalyi második félév gyenge szintjére.

Hirdetés

A tőzsdéken kitart a jó hangulat: az amerikai indexek minden nap egy kicsivel feljebb kerülnek, az S&P 500 index immár stabilan a 200 napos mozgóátlag fölé került 2784 ponton, ezzel az október eleje óta lezajlott esés nagyobb részét ledolgozta a piac.

S&P 500 index
S&P 500 index

Európában lelassultak a mozgások, nálunk a Telekom esik másfél százalékkal 465 forintig a tegnapi gyorsjelentést követően. Az OTP és a Mol kismértékben vannak lejjebb 11 580 illetve 3320 forinton, a kisebbek közül a még Plotinusként forgó AKKO Invest esik 3,5 százalékkal 21 800 forintig.

A részvény esetében a BÉT adatai szerint 10,3 százalékra nőtt a közkézhányad a korábbi 5-6 százalékról, vélhetően a közelmúltban végrehajtott cégvásárlás következtében, ahol az AKKO sajátrészvényekkel fizetett.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Világbotrány a Boeingnél: milyen repülők jutottak még erre a sorsra?

Az, hogy gyanúsan hasonló körülmények közt lezuhant két, szinte vadonatúj repülő, az egész világot sokkolta, és a Boeing 737 MAX gépeiben mindenki kételkedni kezdett. A világ légügyi hatóságai megvonták a típus engedélyeit, így ezek a modellek most csak a hangárokban állnak. A történelem során fordult már elő hasonló, igaz, nem sokszor – megnéztük a korábban a szégyenpadra került repülőket.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    2019. március 14., 17:00
    A részvények, vagy a kötvények teljesítettek jobban a Lehman-válság óta?

    A tíz évvel ezelőtti pénzügyi és tőkepiaci válság óta a magyar hosszú kötvényalapok túlteljesítették az inflációt és az RMAX rövid futamidejű állampapír-indexet is, bár a MAX indexet legtöbbjük már nem érte utol. Többségük 6-9 százalék közötti éves hozammal örvendeztette meg befektetőit, ami így is több mint fele a jóval kockázatosabb részvényalapok teljesítményének.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?