Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a lengyel zloty, lemaradt a forint

2017. december 20., 12:10

Lassan kialakul, melyik régiós valuta hogy teljesített az idén, sajnos a miénk elég szerényen. A hazai börzén lecsendesedtek az idei év üstökösi, még a Pannergy is.

Az amerikai tőzsdéken zajló, véget nem érő, viszont egyre gyorsuló emelkedést tegnap egy eső nap szakította meg, de ez még arra sem volt elegendő, hogy az S&P 500 index a tegnapelőtti záróára alá kerüljön.

S&P 500
S&P 500

Az európai börzéken ugyancsak tegnap volt egy kisebb visszaesés, ma mintha már a közelgő ünnepekre figyelnének a résztvevők, árelmozdulás alig észlelhető.

Hirdetés

A hazai börzén a Richter van a legjobb formában: a gyógyszergyár részvénye 0,8 százalékkal emelkedik 6780 forintig, míg a Mol fél százalékkal emelkedik 2990 forintig. Az OTP ugyancsak fél százalékkal gyengül 10 400 forintig, a Telekom 460 forintra ereszkedett.

Lecsillapodtak a mostanában hatalmas forgalommal többnyire emelkedő papírok: az Opus, a Konzum, az Appeninn és a CIG Pannónia a megszokotthoz képest igen szerény mértékben mozdulnak, és a tegnap előtt váratlanul ezer forintos célárral elemzett Pannergy esetében is megállt az emelkedés.

Miután a papír sok évig jóval mélyebben volt, és nem történt benne csoda (nem vásárolt bele Mészáros Lőrinc), csak egy magas elemzői célár jött, ez nem elegendő arra, hogy a befektetők a papírt fel is hajtsák oda. Valószínűleg úgy gondolják, hogy ott mindenki eladna, hisz egy fecske nem csinál nyarat, így 700 körül lett az egyensúlyi ár, tegnap 720 körül is járt a papír, most 670 forint.

A forint kissé javult, 313 körül van az euróhoz képest, a lengyel zloty viszont kis korrekció után ismét erős, 4,20 körül van eurónként. Míg a forint kissé még gyengült is az év folyamán, a zloty nagyot erősödött.

Euró/lengyel zloty
Euró/lengyel zloty
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Mire elég a kormány ingyenpénze a családoknak? Kiszámolták

Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6, utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a csok.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?