Hirdetés
Hirdetés

Erősödik a török líra, szaporodnak a virtuális devizák

2018. január 08., 11:12

Az új hetet erősödéssel kezdték a nyugat-európai tőzsdék, a devizapiacok csendesek, a befektetők az egyre szaporodó kriptodevizákkal foglalkoznak.

Pénteken Amerikában egy negyedik emelkedő tőzsdenap is lezajlott, így minden idők egyik legerősebb évkezdését láthattuk, az indexek soha nem látott csúcsokat értek el. Európa is követi a nagy testvért: a DAX 0,4 százalékkal emelkedik ma 13 365 pontig, a francia CAC-40 index ugyanennyivel 5500 pontig.

A hazai börze nehezen ébred: a nagypapírokban gyakorlatilag semmi elmozdulás nincs, ilyen is ritkán fordul elő. A kisebbek közül a CIG Pannónia említhető egy százalékos emelkedéssel 505 forinton, és a ritkán említésre kerülő Nordtelekom, amely 4 százalékkal emelkedik 24 forintig, igaz, ez egyetlen árlépéköz, vagyis 1 forintos emelkedés. A forgalom 90 millió forint benne, ami önmagában nem lenne egy nagy szám, de a mai kereskedésben ez negyedik helyre emeli a papírt a forgalmi listán.

Hirdetés

A devizapiacokon csak kis mozgások vannak, az egyetlen érdemleges esemény a török líra erősödése: a tavaly sokat szenvedett deviza immár két hónapos csúcson van, egy euróért kevesebb, mint 4,50-et kell belőle adni.

A világot most leginkább a kriptodevizák tartják lázban, melyekből egyre több van, és egész ijesztő, hogy már 44 van, amelyik összesen 1 milliárd dollárt ér, és ezer, amelyik 1 milliót. Szaporodnak, mint a gomba, jó üzlet, aki tud, létrehoz egyet, amíg találnak valakit, aki megveszi.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?