Hirdetés
Hirdetés

Erősödik az angol font, az AutoWallis a tőzsdén

Fellegi Tamás, 2019. január 25., 11:20

Nagyot ugrott tegnap az angol font, mielőtt ma kissé korrigált, miközben a brit pénzügyminiszter lemondását helyezte kilátásba. Emelkedik a Richter és az Est Media, ugyancsak jó formában a német tőzsde.

A nemrég 1,10 eurót érő angol font tegnap 1,16-ig szaladt fel, ahonnan ma 1,155-ig korrigált. Az erősödés miatt leginkább a short pozíciók zárása állhat, de a piac eufórikus várakozása is szerepet játszik a Brexit elmaradásával kapcsolatban, pedig egyelőre semmi sem történik, csak fogy az idő.

Angol font/euró
Angol font/euró

Theresa May miniszterelnök és a brit parlament egymás fogságában vannak, Philip Hammond pénzügyminiszter jelezte is, hogy ha az ország megállapodás nélkül zuhan ki az Unióból, ő távozik a kormányból, az összeomlást nem veszi a nyakába.

Hirdetés

A tőzsdéken ma jó a hangulat, különösen a német piac megy jól, a DAX 1,2 százalék pluszban van 11 260 ponton. A német index ezzel a karácsonyi mélypont óta 10 százalékkal került feljebb.

DAX
DAX


A BÉT-en a nagyok közül egyedül a Richter mozdul érdemben, 1,3 százalékkal emelkedik 5730 forintig. A tegnap nagyot emelkedő Est Media ma is feljebb került 129 forintig, erőteljes spekuláció folyhat az 5 százalék körüli Vajna-részesedés sorsát illetően.

A Plotinus, ami talán már csak rövid ideig forog régi nevén, 6 százalékkal emelkedik 25 200 forintig, a szélsőséges ármozgású Kartonpack ma már nem limittel zuhan, csak 10 százalékos az esés mértéke 20 800 forintig, a forgalom mindössze 356 darab.

Február elején kerül sor az Altera névváltására: immár a tőzsdei forgalomban is AutoWallis lesz a cég neve, a részvények névértékét egyúttal a nyolcadára csökkentik, vagyis minden régi részvény helyett 8 újat kapnak a részvényesek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Advertisement

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?