Hirdetés
Hirdetés

Erősödik az angol font, az AutoWallis a tőzsdén

Fellegi Tamás, 2019. január 25., 11:20

Nagyot ugrott tegnap az angol font, mielőtt ma kissé korrigált, miközben a brit pénzügyminiszter lemondását helyezte kilátásba. Emelkedik a Richter és az Est Media, ugyancsak jó formában a német tőzsde.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

A nemrég 1,10 eurót érő angol font tegnap 1,16-ig szaladt fel, ahonnan ma 1,155-ig korrigált. Az erősödés miatt leginkább a short pozíciók zárása állhat, de a piac eufórikus várakozása is szerepet játszik a Brexit elmaradásával kapcsolatban, pedig egyelőre semmi sem történik, csak fogy az idő.

Angol font/euró
Angol font/euró

Theresa May miniszterelnök és a brit parlament egymás fogságában vannak, Philip Hammond pénzügyminiszter jelezte is, hogy ha az ország megállapodás nélkül zuhan ki az Unióból, ő távozik a kormányból, az összeomlást nem veszi a nyakába.

Hirdetés

A tőzsdéken ma jó a hangulat, különösen a német piac megy jól, a DAX 1,2 százalék pluszban van 11 260 ponton. A német index ezzel a karácsonyi mélypont óta 10 százalékkal került feljebb.

DAX
DAX


A BÉT-en a nagyok közül egyedül a Richter mozdul érdemben, 1,3 százalékkal emelkedik 5730 forintig. A tegnap nagyot emelkedő Est Media ma is feljebb került 129 forintig, erőteljes spekuláció folyhat az 5 százalék körüli Vajna-részesedés sorsát illetően.

A Plotinus, ami talán már csak rövid ideig forog régi nevén, 6 százalékkal emelkedik 25 200 forintig, a szélsőséges ármozgású Kartonpack ma már nem limittel zuhan, csak 10 százalékos az esés mértéke 20 800 forintig, a forgalom mindössze 356 darab.

Február elején kerül sor az Altera névváltására: immár a tőzsdei forgalomban is AutoWallis lesz a cég neve, a részvények névértékét egyúttal a nyolcadára csökkentik, vagyis minden régi részvény helyett 8 újat kapnak a részvényesek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?