Hirdetés
Hirdetés

Erősödött a forint, kilőtt a Mol és az OTP

2017. augusztus 17., 17:51

Míg a világ tőzsdéi esni kezdtek, a BUX elszállt az OTP és a Mol határása, ugyanakkor a napok óta szárnyaló kispapírok visszaestek.

Miközben Európai főbb piacain és Amerikában fél százalék körüli esés bontakozott ki, a BUX napon belül szinte megbokrosodott, fél kettő körül az addig is szép pluszban, 37 220 ponton álló index hirtelen 37 450 pontig száguldott. Főleg az OTP megugrása volt látványos: miután a befektetők látták, hogy masszívan átvitte a 10 ezer pontos határt, mintha hirtelen nekiszaladtak volna, de az is lehet, hogy shortosokat ütötték ki a stop megbízások.

OTP, napon belül
OTP, napon belül

A Mol emelkedése ennél egyenletesebb volt, de egy kis ugrás ott is volt kora délután. Végül mindkét papír több mint egy százalékkal zárt feljebb, a Mol 23 355, az OTP  10 115 forinton. A Richter kisebb mértékben emelkedett 6551 forintig, a Waberer’s ledolgozta napközben veszteségét, 5047 forinton zárt.

Hirdetés

Nagy forgalommal felszaladtak, majd lefordultak a tegnap szárnyaló papírok: a CIG Pannónia egymilliárd feletti forgalommal 13 százalékot esett 258 forintig, az Appeninn limittel, 15 százalékkal esett 333 forintig, miután több napig limittel emelkedett. Ugyancsak a napi limittel, 20 százalékkal esett a tegnap ugyanennyit emelkedő Enefi, 222 forinton zárt. Klasszikus pulykareptetés zajlott, az elnevezés hátteréről itt írtunk.

Az Appeninn esetében mindjárt magyarázat is van: záráskor a BÉT honlapján a cég bejelentette, hogy az E-Milorg Kft. 6 millió darab részvényt adott el, ezzel kiszórta összes papírját. Egy nagytulajdonos tehát megragadta az alkalmat, hogy a részvényről részvényre terjedő őrületet kihasználja, és jó áron kiszálljon.

Erősödött a forint, a reggeli 304,30 helyett már csak 303,50-et kell adni az euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?