Hirdetés
Hirdetés

Értéken alul forog az Opus

2019. március 08., 16:31
Cimkék
Opus
, Konzum
, Fekete Péter

Az eddigi legjobb évén van túl a az Opus és Konzum Nyrt., a két cég együttes eredménye 27 milliárd forint – mondja Fekete Péter, a Konzum Nyrt. vezérigazgató-helyettese. A vezérigazgató a Trend Fm-nek adott interjúban elmondta: a cégek valós értékét a nemzetközi befektetők által vizsgált IFRS szerinti konszolidált saját tőke fejezi ki legjobban az árbevétel és az eredménytermelő képesség mellett. Ennek megfelelően jelen számításai szerint az Opus egy részvényre eső konszolidált saját tőkéje 522, míg a Konzumé 223 forint.

Fekete Péter vezérigazgató-helyettes (Konzum), Linczényi Aladin vezérigazgató-helyettes (Konzum), Végh Richárd elnök-vezérigazgató (BÉT)
Fekete Péter vezérigazgató-helyettes (Konzum), Linczényi Aladin vezérigazgató-helyettes (Konzum), Végh Richárd elnök-vezérigazgató (BÉT)
A Konzum Nyrt. és az Opus Global csütörtökön hozta nyilvánosságra a BÉT honlapján a társaságok igazgatóságai által közösen elfogadott Közös Átalakulási (Egyesülési) Tervet. Ebben a tájékoztatóban szerepel a cégek december 31-i fordulónappal elért tavalyi eredménye, amely 27 milliárd forint együttesen. Fekete szerint ez kiemelkedően jó eredmény és alap a növekedési célok elérésére. A most közzétett eredmény véleménye szerint idén is fenntartható, az tovább javítható az esetleges jövőbeli akvizíciós tárgyalások eredményétől függően.
„Kevesebb, de nagyobb léptékű cégfelvásárlást terveznek” – mondta a vezérigazgató-helyettes.
A részletes eredménykimutatást áprilisban teszik majd közzé a cégek.

Fekete Péter arról is beszélt, hogy a napjainkban elfogadott vállalatértékelési megközelítés szerint egy cég értékét leginkább az IFRS szerinti konszolidált saját tőke mutatja meg. A cserearány megállapításakor a társaságok a 2018. december 31-i fordulónapra számított IFRS szerinti konszolidált saját tőkéjét vették alapul, amely a Konzum Nyrt.-nél meghaladta a 73,8 milliárd, az OPUS GLOBAL Nyrt. esetében pedig a 280,4 milliárd forintot. Elmondta ez az értékmérő, ami a legnaprakészebben tükrözi a vállalatok értékét, ez alapján a jelen számításai szerint a Konzum egy részvényre jutó értéke 223, az Opusé 522 forint.

A vezérigazgató helyettes hangsúlyozta, hogy a cserearány meghatározásakor a hatályos jogszabályok szerinti lehetőségek és korlátok figyelembe vételével, de ugyanakkor a befektetők érdekeinek szem előtt tartásával kellett eljárniuk.

Hirdetés

Fekete Péterrel készült teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Beszorulva Putyin és az EU közé – az információs háború tűzvonalában

Egy évtized után úgy tűnik, hogy az EU keleti partnerségében részt vevő államok inkább a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésével jutottak előrébb, és maga a partnerség nem sokat hozott a konyhára. A tegnapi konferencia térségbeli előadói főként a Moszkvából kiinduló hibrid háború információs aspektusát tárták a hallgatóság elé. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi a legnagyobb gond Magyarországon?