Hirdetés
Hirdetés

Esett az OTP, magasban az olajár

2018. január 24., 17:35

Több napos vágta után ma korrigált az OTP. Gyengül a dollár, drágul az olaj, erősödik a cseh korona és a lengyel zloty.

Az OTP hétfőn törte át nagy erővel 10 évvel ezelőtti legmagasabb értékét 11 ezer forinton, és két napon át masszívan emelkedett. Ma megjött a korrekció: a bankpapír 1,7 százalékkal 11 530 forintra esett vissza. A Mol is lejjebb került 1 százalékkal 3170 forintig, a Richter vesztesége másfél százalék, 6670 forinton zárt. A BUX értéke 1,25 százalékkal kevéssel 41 ezer pont alá esett.

Kifulladt a kispapírok ralija is: a tegnap 20 százalékkal emelkedő SET ma a nap elején 10 százalékot emelkedett még, de 357 forintnál megjött az eladói nyomás, és a napot már 6 százalék mínuszban zárta 304 forinton. A Nordetelekom 5 százalékkal került lejjebb 66 forintig.

Hirdetés

Európában is estek az indexek, a DAX 0,7 százalékot veszített érétkéből, 13 460 pontig. Amerika újabb csúcsokon indított, de két órával nyitás után már kisebb mínuszban volt az S&P 500 index 2840 ponton.

Folytatódott a dollár gyengülése, egy euróért majdnem 1,24-et adnak belőle. Erősödött a lengyel zloty és a cseh korona, mindkét deviza többéves csúcson van, míg a forint alig mozdul, 309 az euróhoz képest.

A dollár gyengülésével párhuzamosan emelkedett az olajár: a WTI 65, a Brent 70 dollár fölött van kevéssel.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?