Hirdetés
Hirdetés

Esik az arany, erősödik az angol font

Fellegi Tamás, 2017. szeptember 12., 10:35

A tőzsdék szakadatlanul emelkednek, Amerikában meg is van az örökös csúcs, de a BUX sincs messze tőle. A ralit az OTP és a Richter vezeti, miközben a nagy kedvenc Konzum is újra emelkedik. A végtelennek tűnő zuhanás után szépen korrigál a font. A félelmek teljes hiányát mutatja az aranyár esése is, kit érdekel már Kim Dzson Un?

Az aranyár a július óta tartó emelkedő trend után most egy érdemibb korrekciót mutat, 1350 dollár fölötti értékről 1330 alá esett vissza.

Kétségkívül az 1200-tól 1350 dollárig tartó trend kissé torzított jelenség, valamivel kisebb mértékűnek kell tekintenünk, mivel közben a dollár sokat esett, és az arany más valutákhoz képesti ára ugyanolyan fontos, mint amit dollárban mérünk.

Hirdetés
Arany
Arany  Friss árfolyamok >>

Mihez kezdjünk a megtakarításunkkal a minikamatok világában?

Meddig emelkednek még a részvénypiacok?

Hogyan spórolhatunk a befektetési költségeken?

Ingyenes befektetői szeminárium szeptember 25-én - a helyek száma korlátozott, regisztráljon most! >>>

A tőzsdék töretlenül száguldanak, Európában ma folytatódik a rali, ha kisebb mértékben is, mint tegnap. A DAX immár 12 500 pont fölött van, a francia index az 5200 pontot közelíti, alaposan eltávolodtak a kerek szinteken található támaszoktól.

Amerika tegnap igen szépet emelkedett, az indexek indexe, az S&P 500 el is érte minden idők legmagasabb záróértékét 2488 ponton, miközben magasan az emelkedő 200 napos mozgóátlag felett tartózkodik, így az immár 8 és fél éves emelkedő trend továbbra is töretlen.

S&P 500
S&P 500

Az egyik legjobb papír továbbra is a Meki, tegnap egy nagy kitöréssel újabb csúcsra emelkedett. Ez egyúttal jól mutatja a piacon zajló rotációt: most nem az internetes kedvencek járnak csúcsra, hanem más szektorokat is felkaptak.

McDonald's
McDonald's

Itthon az OTP és a Richter megy ma jól, 0,6 százalékot emelkednek 10 380 illetve 6750 forintig, a BUX 0,4 százalékkal van feljebb 38 050 ponton. Keresett papír ma az év sztárja, a Konzum: közel 3 százalékkal 2200 forintig erősödik.

A devizapiacon az angol font említendő: a brit valuta igen masszív esésen van túl, 1,20-ról 1,07 euróig zuhant. Ez már sok volt neki, érett egy kiadós korrekció, és ez most zajlik is: 1,10 fölé kapaszkodott az árfolyam.

Angol font/euró
Angol font/euró
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?