Hirdetés
Hirdetés

Esik az olajár, beszakadt az angol font

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 15., 18:33

A Korea körüli félelmek gyorsan eltűntek a piacokról, már nem kell a befektetőknek az arany sem, az olaj sem, a részvények annál inkább. Nincs mese, több mint 8 éves a bika, hiszik, ha látják az atomháborút. Esett a Mol, szárnyalt a Richter, széttépték az új mánia-kispapírt, az Appeninnt. Remekel a Waberer's, ötödik napja emelkedik.

Ilyen a bikapiac: ha valami kicsit ijesztő, fütyülnek rá a befektetők, ha valami nagyon, mint az atomháború, akkor egy napig hajlandók rettegni. Persze medvepiacon fordítva van: egy napig örülnek valami jó hírnek, aztán újra elfogy a remény, és eldobálják legbecsesebb értékpapírjaikat a befektetők.

Nos, most is csütörtökön ijedeztek Kim Dzson Un rakétáitól, meg a százszor akkora amerikai reakciótól, aztán pénteken és hétfőn már széttépték az amerikai tőzsdéket, ma pedig konszolidálják az elért méretes nyerőt, minimális mínuszban vannak az indexek. Európában a francia és a német piac még ma is tudott emelkedni.

Hirdetés

A BUX alig mozdult, miután a négy döntő komponensből kettő alig változott, ugyanakkor a Mol másfél százalékot esett, a Richter másfél százalékot emelkedett. Utóbbi 22 950 forint lett, utóbbi 6588. Limittel, 15 százalékkal emelkedett az új kedvenc a hátsó sorból, az Appeninn: 340 forint lett. Tovább erősödik a Waberer’s, lassan eléri a kibocsátási árat: 5060 forinton zárt.

Appeninn, az új kedvenc, a szokásos limiten való ácsorgással
Appeninn, az új kedvenc, a szokásos limiten való ácsorgással

A múlt hét csütörtöki után ma egy újabb maflást kapott az angol font, most már mélyen 1,10 euró alá került, lassan jöhet a paritás.

Angol font/euró, 3 hónap
Angol font/euró, 3 hónap

Visszaesett egy százalékkal az arany ára 1278 dollárig, 47 dollárig gyengült a WTI olaj, közel 50 dollárig a Brent.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Sosem dolgozott még ennyi magyar Ausztriában - miért őrjöng Szijjártó?

Megint mozgalmas hetünk volt, itthon és külföldön is történtek az események. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a hét legizgalmasabb a híreit, kiderült, hogy mi akasztotta ki a külgazdasági és külügyminisztert, illetve milyen őrült ötlettel állt elő Venezuela elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?