Hirdetés
Hirdetés

Esik az olajár és az arany

Fellegi Tamás, 2018. február 08., 10:51

A tőzsdék lelassultak a vad kanyarok után, most a címbeli termékek zuhannak, igaz, közben erősödik a dollár, ami ezt részben indokolja. Esik az OTP és a Richter, gyengül a forint. A bitcoin a tegnapi méretes felpattanás után 8200 dolláron stabilizálódott, az összes kriptodeviza együttes értéke 290-ről 390 milliárd dollárra nőtt a korábbi napok nagy zuhanása után.

Tegnap minden figyelem Amerikára szegeződött, hogy eldőljön, a méretes esés majd a keddi felpattanás után mi következik a tőzsdéken. Először felfelé meneteltek az indexek, de amikor az S&P 500 index elérte az 50 napos mozgóátlagot, lefordult onnan, s végül fél százalékos mínuszban zárt.

S&P 500
S&P 500

A grafikonra nézve úgy tűnik, hogy a tavalyi, csendesebb emelkedő ütemnek megfelelő szinten van most a piac, csak a januári túlzottan meredek emelkedést korrigálta ki eddig.

Hirdetés

A főbb európai indexek közül a DAX 0,7 százalékot gyengül 12 500 pontig, a francia CAC-40 kisebb mértékben, 0,3 százalékkal van lejjebb 5240 ponton. A BUX 0,65 százalékkal van tegnapi záróértéke alatt 39 460 ponton, ami jórészt az OTP 0,8 és a Richter 1,1 százalékos esésének köszönhető, a két papír ára 11 280 illetve 6455 forint.

Érdekelnek a részvénypiacok? A Privátbankár.hu befektetői szemináriumán róluk is szó lesz, regisztrálj most, mielőtt elfogynak a helyek! >>>>

Gyengül a forint: eurónként 311 az árfolyam, a dollár pedig erősödik: egy euróért 1,22-t kell belőle adni, még pár napja 1,25 fölött volt.

Arany, 3 nap
Arany, 3 nap

A dollárerősödéstől valószínűleg nem teljesen függetlenül esik az arany, jelenleg 1312 dollár, valamint az olaj: a WTI 61,70 dolláron van, a Brent 65,50-en.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?