Hirdetés
Hirdetés

Esik az olajár, gyengül az arany

Fellegi Tamás, 2018. július 13., 11:11

A forint alapvetően gyenge, a Mol esik, az OTP erősödik. Nagyot emelkedtek az amerikai részvények, töretlen az emelkedő trend, Ázsia is erős.

A tegnapelőtti nagy gyengülés után az olaj ára egyre kisebb felpattanásuk után mindig visszatér az akkori legalacsonyabb szintre, ami a Brent esetében 73 dollár, a WTI esetében 70.

Brent olaj
Brent olaj

Az arany is gyengélkedik, 1248 dollárig csökkent, miközben a dollár erősödött az euróhoz képest. A forint múlt heti erősödése teljesen elakadt, az eurónkénti 325-ös szint körül talált egyensúlyt, ami ugyan a mélyponthoz képest nagy javulás, de az elmúlt évek szintjéhez képest igen gyenge.

Hirdetés

Amerikában tegnap nagy vételi erő mutatkozott, az S&P 500 index megközelítette a 2800 pontot, ennél feljebb csak januárban, a legnagyobb mánia idején zárt.

S&P 500 index
S&P 500 index

Ázsiában is jó a hangulat, a Nikkei majdnem két százalék pluszban zárt, a dél-koreai index bő egy százalékot emelkedett. Európában kisebb emelkedés mutatkozik, nálunk a Mol csökken 2730 forintig, az OTP viszont erősödik, 10 040 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lázár mindenkinek megtiltaná a dohányzást, aki 2019 után születik

Lázár mindenkinek megtiltaná a dohányzást, aki 2019 után születik

A 2020. január elseje után születettek tehát már nem vásárolhatnak cigarettát, de még számos javaslat van az asztalon - úgy tűnik, a trafikrendszer csak a jéghegy csúcsa.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    2018. október 17., 17:37
    Ez már a mánia? Robbant az ingatlanalapok vagyona

    Szédítő sebességgel emelkedik az ingatlanalapok vagyona, már az 1400 milliárd forintot ostromolja, és az emelkedés gyorsulni látszik. Az egyes alapok teljesítménye nagyon vegyes, 2-től 14 százalékig. A nagyobb hozam azonban lehet, hogy egyben magasabb kockázatot is jelent.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?