Hirdetés
Hirdetés

Esik az olajár, gyengül az arany

Fellegi Tamás, 2018. július 13., 11:11

A forint alapvetően gyenge, a Mol esik, az OTP erősödik. Nagyot emelkedtek az amerikai részvények, töretlen az emelkedő trend, Ázsia is erős.

A tegnapelőtti nagy gyengülés után az olaj ára egyre kisebb felpattanásuk után mindig visszatér az akkori legalacsonyabb szintre, ami a Brent esetében 73 dollár, a WTI esetében 70.

Brent olaj
Brent olaj

Az arany is gyengélkedik, 1248 dollárig csökkent, miközben a dollár erősödött az euróhoz képest. A forint múlt heti erősödése teljesen elakadt, az eurónkénti 325-ös szint körül talált egyensúlyt, ami ugyan a mélyponthoz képest nagy javulás, de az elmúlt évek szintjéhez képest igen gyenge.

Hirdetés

Amerikában tegnap nagy vételi erő mutatkozott, az S&P 500 index megközelítette a 2800 pontot, ennél feljebb csak januárban, a legnagyobb mánia idején zárt.

S&P 500 index
S&P 500 index

Ázsiában is jó a hangulat, a Nikkei majdnem két százalék pluszban zárt, a dél-koreai index bő egy százalékot emelkedett. Európában kisebb emelkedés mutatkozik, nálunk a Mol csökken 2730 forintig, az OTP viszont erősödik, 10 040 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?