Hirdetés
Hirdetés

Esik az olajár, megviselődött a Mol is

Fellegi Tamás, 2018. december 17., 18:15

Nagyot esett ma a BUX leginkább a Molnak köszönhetően, de a Telekom is sokat rontott az indexen. Amerikában folytatódik az esés, az index új mélypontot értek el az október eleje óta tartó lejtmenetben. Az olajár is ereszkedik, nem támasztja meg az OPEC-Oroszország alku.

A BUX ma 450 ponttal, azaz 1,1 százalékkal került lejjebb 39 675 pontig leginkább a Mol 2,1 százalékos esésének köszönhetően, az olajpapír 3080 forinton zárt, mindez nem különösebben nagy forgalom mellett történt.

Az OTP értéke is csökkent 0,85 százalékkal 11 660 forintig, a Telekom másfél százalékot esett 441 forintig, a Richter csak elenyésző mértékben zárt lejjebb 5465 forinton, az Opus 1,2 százalékkal gyengült 498 forintig.

Hirdetés

Európában is visszaestek a börzék nagyjából egy százalékos mértékben és Amerikában is eséssel indult a nap, az indexek új mélypontot értek el a két és fél hónapos eső trendben, ami az S&P 500 esetében 2567 pont, a Nasdaq esetében 6809 pont. A mélypontról viszont felpattantak az indexek és a kereskedés feléhez közeledve a tegnapi záróérték közelében vannak.

S&P 500
S&P 500

Gyengélkedik az olajár: a Brent 60 dollár alá esett, a WTI 50,66. A várakozások szerint 2020-ban Amerika már nettó exportőr lesz és ez tartósan túlkínálatot okozhat a piacon, amit nem kompenzál a napi 1,2 millió hordós kitermelés-csökkentés, melyről az OPEC és Oroszország megállapodott.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere (frissítve)

Margaret Thatcher beájulna – kifakadt Theresa May pártjának egykori minisztere (frissítve)

Churchill mindent megtett, hogy ne maradjon országa egyedül, Margaret Thatcher pedig elképedt volna, ha azt látja, hogy országának vezetőjét elküldik a nagyok asztalától. Michael Heseltine, aki David Cameron és Theresa May pártjának összesen 20 évig volt minisztere, a jelenlegi brit politikai káoszról nyilatkozott.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?