Hirdetés
Hirdetés

Esni fog az olajár a patinás bankház szerint

2018. június 09., 15:24

Idén és jövőre esni fog az olajár a J. P. Morgan szerint, mivel a kínálat tartósan meg fogja haladni a keresletet.

Igaz ugyan, hogy a geopolitikai kockázatok időről időre felmerülnek, de ezek hosszabb távon nem fedik el azt a tényt, hogy a következő időszakban összességében több olajat fognak kitermelni világszerte, mint amit a teljes fogyasztás igényel, így az idei több éves rekordszintek után lefelé fog haladni az olajár, állítja a J. P. Morgan elemzője.

Az elemző úgy gondolja, hogy a nemrég 80 dollár fölött tetőző és most 76-77 dollár körül kapható Brent típus még idén 70 dollár alá fog csökkenni, miközben az amerikai WTI 62 körül lesz, szemben a mostani 65 dollárral. Ez alapján a két olajtípus közti jelenlegi szokatlanul nagy, 11-12 dolláros különbség is le fog csökkenni 7-8 dollárra.

Hirdetés

Jövőre a további áresés eredményeként a Brent a bankház szerint 63 dollár lesz, a WTI 58 körül, így a kettő közti eltérés immár normalizálódik, mivel rendszerint 10 százalék körül szokott lenni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Kelet felé fordulnak a németek: miért választja Merkel a kínaiakat?

Angela Merkel már több mint egy évtizede ápolja a kapcsolatot Kínával, a német vállalatok megdöbbentő ütemű térnyerését keleten pedig csak tovább erősíti Trump kereskedelmi háborúja.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?