Hirdetés
Hirdetés

Esni fog az olajár a patinás bankház szerint

2018. június 09., 15:24

Idén és jövőre esni fog az olajár a J. P. Morgan szerint, mivel a kínálat tartósan meg fogja haladni a keresletet.

Igaz ugyan, hogy a geopolitikai kockázatok időről időre felmerülnek, de ezek hosszabb távon nem fedik el azt a tényt, hogy a következő időszakban összességében több olajat fognak kitermelni világszerte, mint amit a teljes fogyasztás igényel, így az idei több éves rekordszintek után lefelé fog haladni az olajár, állítja a J. P. Morgan elemzője.

Az elemző úgy gondolja, hogy a nemrég 80 dollár fölött tetőző és most 76-77 dollár körül kapható Brent típus még idén 70 dollár alá fog csökkenni, miközben az amerikai WTI 62 körül lesz, szemben a mostani 65 dollárral. Ez alapján a két olajtípus közti jelenlegi szokatlanul nagy, 11-12 dolláros különbség is le fog csökkenni 7-8 dollárra.

Hirdetés

Jövőre a további áresés eredményeként a Brent a bankház szerint 63 dollár lesz, a WTI 58 körül, így a kettő közti eltérés immár normalizálódik, mivel rendszerint 10 százalék körül szokott lenni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hogyan adózunk jövőre? A cafeteriát beszántják, adóemelés és áfacsökkentés is lesz

Hogyan adózunk jövőre? A cafeteriát beszántják, adóemelés és áfacsökkentés is lesz

Az szja nem csökken, de a kétgyerekesek adókedvezménye nő - csökken az UHT-tejek áfája, de nő a chipsadó, a cafeteria-rendszert pedig gyakorlatilag beszántják, a SZÉP-kártya marad az egyetlen kedvező adózású elem. A kormány szerint túl bonyolult volt a rendszer, adjanak inkább rendes fizetést a cégek.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?