Hirdetés
Hirdetés

Este jött a meglepetés Amerikában, a stellar előzte a bitcoin casht

Eidenpenz József, 2018. december 01., 15:21

A tegnap este kellemes meglepetést hozott Amerikában, a részvények mínuszból szép pluszba fordultak. Ma az amerikai és a kínai elnökök találkozója hosszú időre meghatározhatja a tőzsdeindexek irányát. Nagyot erősödött a dollár, éledeznek és átrendeződnek a kriptók.

(Pixabay)
(Pixabay)

Jó lenne megállapodni – mondta Donald Trump amerikai elnök a kínai vezetővel való ma esedékes találkozó előtt. Erre a világ egy része kissé fellélegzett, főleg azok, akik a kereskedelmi háború elmérgesedésétől tartanak. Ez recessziót, tőzsdei árzuhanásokat és egyéb piaci turbulenciákat okozhat. Kérdés, lesz-e bármiféle megegyezés.

A piacok tegnap megelőlegezték a bizalmat: bár a tőzsdeindexek sokáig mínuszban jártak, este megerősödött az amerikai részvénypiac. Végül 0,8 százalékos emelkedésben fejezték be a napot a főbb indexek, ami különösen nem rossz egy pénteki napon. Olyankor gyakran visszafogottak a mozgások.

Hirdetés

A héten a korábbi hetek tíz százalék körüli visszaesését kissé korrigálták a piacok, így például az S&P 500 részvényindex ismét két százalék feletti pluszban van az év elejéhez képest.

Kapaszkodik az olaj

Nagyot erősödött tegnap a dollár, ami nem tett jót a nemesfémeknek. Az olaj is tovább esett, kérdésesnek tűnik, a WTI meg tud-e maradni 50 dollár felett. (A kötvényekről itt írtunk.)

A kriptodevizák is korrigáltak kissé a napokban, a bitcoin pár százalékos pluszban van 4200-on. Bár nemrég leesett egyes tőzsdéken 3600 dollár alá is, ez csak órákig tartott, azóta alapvetően 400 felett forog.

Egekben a stellar

A stellar lumens (XLM) ára nagyot ugrott viszont, és a negyedik helyre ugrott kapitalizáció szempontjából, visszaszorítva a bitcoin casht. Nagy hír az esethez nem kapcsolódik, de a stellar stabilan felülteljesítő volt az utóbbi időben, sok vállalkozás választja üzleti modelljeihez. Eközben a bitcoin casht megtépázta a körülötte folyó háború, a “hash war”. (Lásd erről korábbi cikkünket.)

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beleállt Amerika, ott is vágták a kamatot

Beleállt Amerika, ott is vágták a kamatot

A piaci várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatcsökkentésről döntött az amerikai jegybank, a Fed. A lépés az EKB egy héttel korábbi kamatvágása után szinte kötelező volt.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?