Hirdetés
Hirdetés

Európa dübörög, magához tért a Snapchat

Fellegi Tamás, 2017. szeptember 11., 11:32
Cimkék
Mol
, McDonald's
, Snapchat

Az európai tőzsdéket ma valósággal megrohanták a vevők, az indexek szárnyalnak. A pesti börze ehhez képest csak ébredezik, legjobban a Mol áll. Éledezik a Snapchat, elképesztően erős a McDonald's. Az euró ereje tartós a dollárral szemben, az olaj két fő típusa közti nagy különbség csökkenőben.

Remek hangulatban indítottak ma a tőzsdék, Ázsiában a Nikkei ugrott közel másfél százalékot, 19 545 pontig. Európában aztán már széleskörű emelkedés bontakozott ki, a francia, a német és az olasz index egyaránt bőven egy százalék fölött erősödnek, a DAX 12 440 pont, a CAC-40 pedig 5178, alaposan eltávolodtak a múlt héten megtesztelt nagy szintektől, a 12 ezer illetve 5000 ponttól.

A BÉT hozzájuk képest ma kissé lemaradó, a BUX közel fél százalékot emelkedik 37 770 pontig, ami főleg a Mol 0,8 százalékos erősödésének köszönhető, az olajpapír 23 685 forintot ér. A Richter 0,4 százalékkal emelkedik 6705 forintig, az OTP 0,35 százalékkal 10 285 forintig.

Hirdetés

Amerikában az indexek nem sokat változtak pénteken, de van két részvény, ami érdekességnek tűnik. Az egyik a Snapchatet működtető Snap, amely a jegyzési ár letörését követő összeomlás után most magához tért, és a 11 dolláros mélypont után 15 dollár fölé emelkedett. A teljes gyógyuláshoz az kéne, hogy ne csak visszatesztelje, hanem át is lépje tartósan a 17 dolláros szintet.

Snap
Snap

A másik érdekesség a McDonald’s részvénye, amely folyamatosan emelkedik, nincs érdemi visszaesés, óriási erőt mutat: jól megy a Mekinek világszerte.

McDonald's
McDonald's

A devizapiacok viszonylag csendesek, az euró tartja az 1,20 dolláros szintet. Az olajfajták közül az amerikai WTI emelkedik közel 48 dollárig, a Brent nem mozdul, viszont bőven 50 dollár fölött van, 53,70 a jegyzés.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?