Hirdetés
Hirdetés

Ez szörnyen kínos: megelőzhető lett volna az évszázad kriptobűnténye?

2018. február 02., 07:13

A japán pénzügyi szabályozó többször figyelmeztette a Coinchecket, hogy javítsák ki a biztonsági hibákat.

Ahogy arról már korábban írtunk, gyakorlatilag az évszázad lopását bonyolította le egy hackercsoport azzal, hogy tisztára söpörték a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjét, a Coinchecket: összesen 530 millió dollár értékű kriptovaluta tűnt el. A Reuters cikke most megkoronázta az ügyet, kiderült ugyanis, hogy a bűntény megelőzhető lett volna, ha az oldal üzemeltetői azt csinálják, amit a japán pénzügyi szabályozó testület mond nekik.

A szabályozó ugyanis péntek reggel meglepetés ellenőrzést tartott a Coinchecknél, és jelezték, hogy több komoly hiba is van a számítógépes rendszerükben, amiket nem ártana orvosolni. Erről egyébként már korábban is tájékoztatták a tőzsde vezetőit. A testület most kötelezte a többi, kriptodevizával foglalkozó vállalatot, hogy küldjenek jelentést a szervereik és működésük biztonsági állapotáról, az ügyben további vizsgálatok várhatóak a jövőben.

Hirdetés
Mik azok a kriptodevizák? Kik hozzák létre? Mi az eredeti céljuk? Használhatók másra is fizetésen kívül? Mire szolgál a blokklánc? Nézze meg videónkat! Ha pedig már Érdekelnek a kriptodevizák, de nem tudod, hogy megbízhatóak-e? A Privátbankár.hu befektetői szemináriumán erről is szó lesz, regisztrálj most, mielőtt elfogynak a helyek! >>>
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Te mit csinálsz, ha elromlik otthon a hűtő, mosógép?

Műszaki cikkek vásárlásánál nagyon figyelnek az energiahatékonyságra a magyarok, és ez akkor is kitartanak, ha meghibásodik a készülék. Ugyan hazánk nem jár élvonalban az elektromos hulladékok mennyisége terén uniós viszonylatban. Érdemes megjavíttatni az elromlott készüléket, hogy minél kevesebb elektromos hulladékkal terheljük a környezetet.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?