Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztve egy Mészáros-cég, meredeken emelkednek a kötvényhozamok

Fellegi Tamás, 2018. február 15., 11:00

Nem lehet ma kereskedni az Opus részvényével, veszik helyette a Konzumot és az Appeninnt. Szárnyal az OTP és a Richter, világszerte veszik a részvényeket, viszont adják a kötvényeket, így nőnek a hozamok. Az olajár emelkedik, a dollár gyengül, a forint kissé erősödik.

Tegnap Amerika a negyedik emelkedő napot hozta össze a múlt pénteki fordulat után, ezúttal az S&P 500 index igen szépet, 1,35 százalékot emelkedett 2699 pontig, így lényegében a január végén indult esés felét le is dolgozta.

S&P 500 index, az esés felét ldolgozta
S&P 500 index, az esés felét ldolgozta

A vevők kedve ezek után világszerte töretlen: ma már a Nikkei is emelkedett másfél százalékot. Az európai indexek közül ma a francia CAC-40 megy sokat, 1,2 százalékot, 5226 pontig, de az olasz és a spanyol indexek is hasonló mértékben emelkednek.

Hirdetés

A BUX 0,7 százalékot emelkedik 38 760 pontig, a Richter 1,6 százalékkal van feljebb 5610 forinton, az OTP 1,3 százalékot erősödik 11 730 forintig. A Mol és a Telekom nem mozdulnak érdemben.

A nap eseménye az Opus felfüggesztése, mivel a tőzsde indoklása szerint nagy jelentőségű bejelentés várható a cég részéről. Ha ez napközben megérkezik, már ma is visszaállíthatják a papír kereskedését, ha nem, akkor csak holnapról. A befektetők mindenesetre izgalomba jöttek, és elkezdték a többi, hasonló tulajdonosi körű papír, a Konzum és az Appeninn vételét, mindkettő nagyjából 5 százalékot emelkedik.

A forint kissé összeszedte magát, 311,70 az euróhoz képest, ugyanakkor a dollár újra nagyot gyengült, egy euróért 1,25-öt adnak belőle. A WTI olaj 61 dollár fölé emelkedett, a Brent típus pedig 64,50-ig.

10 éves amerikai államkötvényhozam
10 éves amerikai államkötvényhozam

Míg a részvények szárnyalnak világszerte, a kötvényárak esnek, ennek megfelelően a hozamok nőnek. A 10 éves amerikai államkötvény hozama 2,93 százalék, ilyen magasan 4 éve nem járt. Az eurózóna hasonló államkötvényhozamai is meredeken emelkednek, alig találni már 1 százalék alattit, az olasz és a portugál pedig 2 százalék fölé kerültek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?