Hirdetés
Hirdetés

Felkapták Mészáros Lőrinc mostanában elhanyagolt cégét

2017. október 17., 10:55

Miközben a korábban imádott Konzum lenyugodott, folyamatosan emelkedik a sokáig stagnáló Opus. A harmadik csodapapír, az Appeninn is emelkedik, a nagyok közül viszont az OTP, a Mol és a Telekom ma csökkennek. Az olajárat még a kurd-iraki konfliktus emeli, bár ha a most kialakult status quo megmarad, lesz olaj bőven.

A Mészáros Lőrinc által részben felvásárolt tőzsdei cégek mind a sokszorosukra emelkedtek, de egy idő után eltérés mutatkozott a viselkedésükben. Míg a Konzum lett az abszolút favorit, az akkor még Opimust, most már Opust kezdték elhanyagolni, lemaradó lett, így 200 forint körül meg is pihent az árfolyam.

Opus
Opus

Mostanában azonban felkapták, az október emelkedést hozott neki, 200 környékéről immár 270 forint fölé emelkedett. Ez már igen komoly szint, legalábbis ha a tőzsdei kapitalizációt nézzük: az a 80 milliárd forintot közelíti.

Hirdetés

A nagyok közül a Mol 0,66 százalékot esik 3165 forintig, kétség kívül igen sokat ment az elmúlt napokban. Az OTP 0,4 százalékkal van lejjebb 10 615 forinton, a Telekom is ennyit gyengül 478 forintig. A BUX kereken 39 ezer pont, ami 0,3 százalék csökkenés.

Az európai piacok mérsékelten, 1-2 tizedszázalékkal csökkennek, de így is az eddigi csúcsok közelében vannak. Amerika is, Európa is gyakorlatilag megállt az örökös tetőkön (Európában legalábbis a komolyabb piacok, mint a német és a francia), ilyet a piac emberemlékezet óta nem produkált. A csúcsok közelében heves ingadozások szoktak zajlani, ennek most nyoma sincs.

Az olajár még egy kicsit emelkedett, a WTI 52, a Brent 58 dollár lett azt követően, hogy az iraki csapatok megszállták Kirkuk városát és annak olajban gazdag vidékét, a kurdok pedig minden ellenállás nélkül átadták a területet, ami némileg érthetetlen.

Ha minden így marad, a megszerzett olajmezők kitermelése becsatornázódik az iraki kitermelésbe és exportba, és akkor lesz bőven kínálat, a piac talán még attól tart, hogy a kurdok megpróbálják visszaszerezni a területet, jönnek a harcok, az olaj pedig elapad.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?