Hirdetés
Hirdetés

Felpattant az angol font és a svájci frank

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 09., 11:20

Megpihent a nagy vágta után az euró, kell egy kis korrekció. A világ tőzsdéi esnek, az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor harsány atomháborús fenyegetőzése előcsalta az eladókat. A hazai börze ütésálló, csak a Mol van lejjebb érdemben, a Richter emelkedik. Kissé gyenge a forint, drágul az arany, emelkedik a Tesla.

Miután az elmúlt hetekben óriásit ralizott a közös európai fizetőeszköz mind a dollárral, mindaz angol fonttal és a svájci frankkal szemben, úgy tűnik, most eljött a korrekció ideje. A svájci frankkal szemben 1,15-ről 1,13-ra esett vissza az euró, a font pedig 1,10-ről 1,11-re kapaszkodott az euróval szemben.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank

A forint kissé gyengült, a 305-öt közelíti eurónként, az aranyár fél százalékot emelkedett 1272 dollárig, az olajár stabil: a WTI 49,30 dollár, a Brent 52.

Hirdetés

Tegnap Amerikában a kereskedés elején nagyot emelkedtek a részvények: az S&P 500 index fel is szaladt 2490 pontig, új csúcsra, majd onnan visszajött 2475 pontig. Szépen erősödött a Tesla, amely most kötvényt kell, hogy kibocsásson, hogy fedezni tudja a Model 3 gyártásának költségeit.

S&P 500, napon belül
S&P 500, napon belül

Sokan kétlik, hogy megoldja ezt a finanszírozást a cég, ezért megint shortolják a papírt, ami ismét törvényszerűen árfolyam emelkedéshez vezet. Ráadásul úgy tűnik, rendben lesz a gyártás, ha nem egy, akkor két év alatt lesz meg a félmillió autó, és ezek átlagára extrákkal mondjuk 40 ezer dollár, az összesen 20 milliárd, ebből már a gyártási költségek után is mindent ki lehet fizetni.

Ázsiában és Európában ma méretes esések tapasztalhatók, miután Trump elnök és Kim Dzsong Un fenyegetni kezdték egymást, felvázolva az atomfegyver Nagaszaki óta való első éles bevetésének lehetőségét.

Az indexek bő egy százalékot esnek, a BUX viszont alig van lejjebb negyed százalékkal, azt is jórészt a Mol közel egy százalékos gyengülése okozza, az olajcég ára 23 385 forint. Kismértékben lejjebb van az OTP is 9900 forinton, emelkedik viszont a tegnap nagyot eső Richter, 6456 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Baj van a magyar nyugdíjakkal - összeomlás közeleg?

Baj van a magyar nyugdíjakkal - összeomlás közeleg?

Egyre tovább élünk, de mégsem teszünk félre idősebb korunkra, így a most aktív magyaroknak várhatóan a nyugdíj mellett is keményen dolgozniuk kell majd a tisztességes megélhetésért – legalábbis erre engednek következtetni az OTP Öngondoskodási Index eredményei és a társadalmi trendek. Ráadásul a magyar nyugdíjrendszer így nem lesz fenntartható.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?