Hirdetés
Hirdetés

Fordult a kocka az autógyártóknál, megindult a Telekom

2019. január 10., 19:13

Mínuszból szerény pluszba küzdötte fel magát Amerika, Európában vegyes volt a kép. Sem a forint, sem a BUX nem mozdult, az OTP kissé esett, a Richter és a Telekom emelkedtek.

Négy nap emelkedés után megtört az amerikai részvénypiac lendülete, különösen az után, hogy a Macy's kiskereskedelmi lánc gyatra karácsonyi szezonról számolt be. A részvény 19 százalékos mínuszban van. A Sears, egy másik kiskereskedelmi cég viszont 21 százalékkal emelkedik.

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások is borúsabb színben tűntek fel, és kezd nagyon kellemetlenné válni az amerikai államapparátus bénulása. Azt találgatják, Trump kihirdeti-e a rendkívüli állapotot a mexikói határra általa követelt fal miatt.

Hirdetés

A kezdeti mínuszokból magyar idő szerint este hétre az amerikai indexek kicsi, 1-2 ezrelékes pluszba tudták magukat küzdeni. Az európai tőzsdék vegyesen végeztek, a német DAX például 0,3 százalékkal emelkedett, a francia CAC 40 pedig 0,2 százalékkal esett.

Megindult a Telekom

Míg a BUX index szerdán pár pontos mínuszban, csütörtökön pár pontos pluszban végzett, azaz két nap alatt lényegében sehová sem ment. Nem úgy az egyes részvények, az OTP 0,7 százalékkal esett (11 620-ra), a Richter ugyanennyivel emelkedett (5820-ra). A Magyar Telekom másfél százalékkal drágult.

A napokban az olajhoz hasonlóan nagyokat hullámvasutazó Mol negyed százalékkal 3220-ra ment fel. A forint lényegében nem változott, 321,30 az euró ára.

További árfolyamok itt láthatók

Gondban a Volkswagen?

Míg tegnap a Daimler eladási számai nyomán nagyon szépen meneteltek az európai autógyártók, ma fordult a kocka. A Ford és a Jaguár leépítéseket jelentett be Nagy-Britanniában, a Volkswagen pedig homályosan célzott arra, hogy ez az éve nehéz lesz. Az utóbbi részvény egy százalékos mínuszban van.

A kriptodevizák megint nagy kanyart vettek lefelé, a bitcoin kilenc százalékkal 3660-ra esett. Alternatívái, az “altcoinok” közül sok 15-20 százalékkal zuhan.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Konzum-vég, G20, háború – hat hír, amit a mai tőzsdenaphoz tudni illik

Konzum-vég, G20, háború – hat hír, amit a mai tőzsdenaphoz tudni illik

Az Irán elleni nem háború nem is úgy nem volt, ahogy nem állították? A G20-tanácskozástól áttörést várnak a héten, ez meglökhetné a tőzsdéket. A Konzum beolvad az Opusba, az MNB holnap ülésezik. Elszállt a bitcoin ára.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?