Hirdetés
Hirdetés

Fordult a kocka az autógyártóknál, megindult a Telekom

2019. január 10., 19:13

Mínuszból szerény pluszba küzdötte fel magát Amerika, Európában vegyes volt a kép. Sem a forint, sem a BUX nem mozdult, az OTP kissé esett, a Richter és a Telekom emelkedtek.

Négy nap emelkedés után megtört az amerikai részvénypiac lendülete, különösen az után, hogy a Macy's kiskereskedelmi lánc gyatra karácsonyi szezonról számolt be. A részvény 19 százalékos mínuszban van. A Sears, egy másik kiskereskedelmi cég viszont 21 százalékkal emelkedik.

Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások is borúsabb színben tűntek fel, és kezd nagyon kellemetlenné válni az amerikai államapparátus bénulása. Azt találgatják, Trump kihirdeti-e a rendkívüli állapotot a mexikói határra általa követelt fal miatt.

Hirdetés

A kezdeti mínuszokból magyar idő szerint este hétre az amerikai indexek kicsi, 1-2 ezrelékes pluszba tudták magukat küzdeni. Az európai tőzsdék vegyesen végeztek, a német DAX például 0,3 százalékkal emelkedett, a francia CAC 40 pedig 0,2 százalékkal esett.

Megindult a Telekom

Míg a BUX index szerdán pár pontos mínuszban, csütörtökön pár pontos pluszban végzett, azaz két nap alatt lényegében sehová sem ment. Nem úgy az egyes részvények, az OTP 0,7 százalékkal esett (11 620-ra), a Richter ugyanennyivel emelkedett (5820-ra). A Magyar Telekom másfél százalékkal drágult.

A napokban az olajhoz hasonlóan nagyokat hullámvasutazó Mol negyed százalékkal 3220-ra ment fel. A forint lényegében nem változott, 321,30 az euró ára.

További árfolyamok itt láthatók

Gondban a Volkswagen?

Míg tegnap a Daimler eladási számai nyomán nagyon szépen meneteltek az európai autógyártók, ma fordult a kocka. A Ford és a Jaguár leépítéseket jelentett be Nagy-Britanniában, a Volkswagen pedig homályosan célzott arra, hogy ez az éve nehéz lesz. Az utóbbi részvény egy százalékos mínuszban van.

A kriptodevizák megint nagy kanyart vettek lefelé, a bitcoin kilenc százalékkal 3660-ra esett. Alternatívái, az “altcoinok” közül sok 15-20 százalékkal zuhan.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

Komoly fejlesztések jönnek a magyarországi erdőkben

3,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatással igen jelentős, a természetjárás feltételeit javító fejlesztések kezdődnek Budapest környékén és az ország kiemelt térségeiben. Többek között kilátók és látogatóközpontok, tanösvények épülnek, megújul számos turistaház, rendbe teszik a kirándulók által használt pihenőhelyeket. A most induló, 2020 szeptemberig tartó beruházásokkal a térségek évente várhatóan több tízmillió látogatót vonzanak majd.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?