Hirdetés
Hirdetés

Grillezik Matolcsyékat, megtáltosodott a forint

2017. október 18., 10:59

Csendes kereskedést jósolnak a hét közepére az elemzők, néhány makroadaton kívül csak céges gyorsjelentések várhatóak a világban. Az igazi izgalmak este érkeznek, ekkor publikálja a Fed az aktuális Bézs könyvét. A magyar piacon alig van elmozdulás, Matolcsy Györgynek azonban ma kell jelentenie a jegybank működéséről az Országgyűlés előtt – ez mozgatja a forint árfolyamát is.

(Fotó: Eidenpenz József)
(Fotó: Eidenpenz József)

Nem számítottak különösebb mozgásokra az elemzők: az Equilor elemzője, Kovács Bálint az MTI-nek tett nyilatkozatában mondta el, hogy csendes napra számít Budapesten, itt ugyanis nem várhatóak makroadatok vagy vállalati hírek. A BUX csekély növekedéssel, 38 996,76 ponton kezdte a kereskedést. A bluechipek így a tegnapi oldalazást hozzák magukkal ma is, ezt láthattuk a reggeli órákban is: az OTP és a Mol enyhe emelkedésben, míg a Richter és a Magyar Telekom enyhe csökkenéssel indította a szerdát.

A legfrissebb árfolyamokért kattints ide! >>>
A legfrissebb árfolyamokért kattints ide! >>>

A forint azonban a nyitási oldalazást követően erősödni kezdett, az árfolyam beköszönt a 307-es szint alá, miután Matolcsy György közzétette a Magyar Nemzeti Bank működésére vonatkozó legfrissebb számokat az Országgyűlés előtt. Érdekesség a Budapesti Értéktőzsdén, hogy mától prémium kategóriában kereskedhetnek a befektetők a Masterplast részvényeivel, erről korábban itt írtunk bővebben a Privátbankár.hu-n.

Hirdetés
A legfrissebb árfolyamokért kattints ide! >>>
A legfrissebb árfolyamokért kattints ide! >>>

Európa csendes, újra csendes

A vegyes kezdés pozitívba fordult Nyugat-Európában, London, Frankfurt és Párizs is csekély emelkedést produkáltak a nap elején, Madridban ugyanakkor a feszültségek miatt továbbra is lefelé görbül a spanyol mutató. Európát sem sok esemény mozgatja majd, most indul a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon, a nagyobb cégek közül szerdán a Reckitt Benckiser és a Carrefour teszi közzé jelentését. Emellett az EKB tagjai tartanak beszédet különböző fórumokon, az elnök, Mario Draghi és Benoît Couré igazgatósági tag lehetnek hatással az euró árfolyamára.

Az amerikai tőzsdei kereskedésre a megkezdett lakóingatlan-építések szeptemberi alakulásáról megjelenő adat, valamint a Fed szubjektív gazdasági helyzetértékelése, az európai idő szerint esti órákban megjelenő Bézs könyv lehet hatással. Az olaj árát az amerikai nyersolajkészletek múlt heti csökkenéséről közzétett adat, valamint az iraki-kurdisztáni olajmezőkön a termelés fennakadásának kockázata emelte meg, így a Brent ára 0,55 százalékkal hordónként 58,20 dollárra, a WTI nyersolajé 0,33 százalékkal 52,05 dollárra emelkedett a nyitásban.

Kína mozgatta Ázsiát

Az európai zárás előtt másfél órával a Tokió 0,30 százalék, Sanghaj 0,19 százalék nyereségben állt, Hongkong viszont 0,07 százalék, Szöul 0,11 százalék veszteséget mutatott. Az ázsiai piacok a kínai kommunista párt egyhetes kongresszusára figyelnek, ahol Hszi Csin-ping elnök megnyitó beszédében egy modern szocialista ország felépítését, a szegénység felszámolását, a stabilitás és a jólét egy új korszakának megteremtését tűzte ki célul, Káncz Csaba jegyzetét a témában itt olvashatod. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?