Hirdetés
Hirdetés

Gyatra a forint, pukkad a lufi

Fellegi Tamás, 2018. július 23., 11:33

Nem tud erősödni a forint, kellene neki egy kis hajtóerő, mondjuk egy kis kamatemelkedés. A hazai tőzsde felfelé indult, de előnye a délelőtt folyamán elfogyott, miközben az értéktelen Est Mediából fújt lufi próbál ereszteni. Esett Tokió és Szöul, emelkedett viszont Sanghaj.

Miután múlt hét második felében újra nyakon csapták a forintot 326,50-ig eurónként, látszik, hogy kellene neki egy kis segítség, hogy tartósan magához térjen. Ez leginkább a még mindig 0 közelében lévő rövid, 1-3 hónapos kamatok nullától a jegybanki alapkamat (0,9 százalék) felé való elmozdulása lehetne, amihez viszont a jegybanknak kéne cselekednie.

Euró/forint: a helyzet szomorú
Euró/forint: a helyzet szomorú

Mire leírtuk volna, hogy emelkedik a Mol, már vissza is hanyatlott a korábbi 0,7 százalék körüli pluszból, és ugyanekkora mínuszba fordult, 2690 forintos áron. A Richter mutat kisebb erőt, fél százalékkal javul 4878 forintig. Az OTP és a Telekom nem mozdulnak, viszont a fundamentálisan semmit nem érő Est Média 8 százalékot esik 110 forintig.

Hirdetés

Ázsiában a Nikkei mozdult, az viszont nem kicsit, 1,33 százalékkal csökkent, A kereskedés végére csatlakozott hozzá a szöuli Kospi is 0,9 százalékos csökkenéssel, Sanghaj viszont közel 1 százalékot emelkedett. Európában a mozgások jelentéktelennek mondhatók, úgy tűnik, a befektetők nyaralni vonultak.

Est Media
Est Media

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

Elfogyott az idő: a világ vezetői is egyezkednek a tengerek védelméről

A G20-ak környezetvédelmi miniszterei Japánban tartott találkozójukon megállapodtak a tengerek műanyaghulladék-szennyezésének kezeléséhez szükséges intézkedések bevezetésének és alkalmazásának globális hatókörű keretrendszerében. Valljuk be, ennek itt volt az ideje.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?