Hirdetés
Hirdetés

Gyatra a forint, pukkad a lufi

Fellegi Tamás, 2018. július 23., 11:33

Nem tud erősödni a forint, kellene neki egy kis hajtóerő, mondjuk egy kis kamatemelkedés. A hazai tőzsde felfelé indult, de előnye a délelőtt folyamán elfogyott, miközben az értéktelen Est Mediából fújt lufi próbál ereszteni. Esett Tokió és Szöul, emelkedett viszont Sanghaj.

Miután múlt hét második felében újra nyakon csapták a forintot 326,50-ig eurónként, látszik, hogy kellene neki egy kis segítség, hogy tartósan magához térjen. Ez leginkább a még mindig 0 közelében lévő rövid, 1-3 hónapos kamatok nullától a jegybanki alapkamat (0,9 százalék) felé való elmozdulása lehetne, amihez viszont a jegybanknak kéne cselekednie.

Euró/forint: a helyzet szomorú
Euró/forint: a helyzet szomorú

Mire leírtuk volna, hogy emelkedik a Mol, már vissza is hanyatlott a korábbi 0,7 százalék körüli pluszból, és ugyanekkora mínuszba fordult, 2690 forintos áron. A Richter mutat kisebb erőt, fél százalékkal javul 4878 forintig. Az OTP és a Telekom nem mozdulnak, viszont a fundamentálisan semmit nem érő Est Média 8 százalékot esik 110 forintig.

Hirdetés

Ázsiában a Nikkei mozdult, az viszont nem kicsit, 1,33 százalékkal csökkent, A kereskedés végére csatlakozott hozzá a szöuli Kospi is 0,9 százalékos csökkenéssel, Sanghaj viszont közel 1 százalékot emelkedett. Európában a mozgások jelentéktelennek mondhatók, úgy tűnik, a befektetők nyaralni vonultak.

Est Media
Est Media
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Ha globális háború jön, mehetünk a pincébe – variációk a jövőre

Mi lesz, ha teljesen összeomlik a nyugati világrend? Fenyeget-e globális háború, és milyen térben vívják majd meg? Hol a helye Magyarországnak, kiben bízhat, és mit rejthetnek a titkos moszkvai archívumok? A többi közt erre keresték a választ külpolitikai szakértők egy mai vitafórumon Budapesten, amely a pengeváltásoktól sem volt mentes.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?