Hirdetés
Hirdetés

Gyenge a forint, drágul az arany

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 09., 18:41

Esett a BUX, miután a Mol nagyobbat, az OTP kisebbet esett. A Richter és a Telekom kismértékben emelkedtek, magához tért a tegnap nagyot eső Waberer’s, méreteset emelkedett a Konzum. Az európai tőzsdék gyenge napot zártak, Amerika is mínuszban van. Hevesen ingadozik a svájci frank és az angol font.

Kiadós esésen vannak túl az európai részvénypiacok: a DAX bő egy százalékkal 12 150 pontig esett, a francia CAC-40 közel másfél százalékkal 5125 pontig. Hasonló mértékben került lejjebb a portugál és a spanyol index is, és újabb közel egy százalékkal veszített értékéből a tegnap nagyot eső lengyel börze.

A BUX fél százalékkal zárt lejjebb 36 580 ponton, leginkább a Mol gyengült: másfél százalékkal, 23 250 forintig. Az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb 9890 forintra, emelkedett viszont a Richter 6440 forintig és a Telekom 465 forintig.

Hirdetés

A tegnap gyengélkedő Waberer’s ma már felkeltette a vevők érdeklődését, 2,3 százalékkal 4910 forintig emelkedett. Újra meglódult a Konzum: 4 százalékkal 1810 forintig drágult.

Euró/svájci frank
Euró/svájci frank, napon belül

Tovább emelkedett az arany 1280 dollárig, ugyanakkor az euróhoz képesti esést korrigáló angol font és svájci frank ma heves ingadozásba kezdtek. A font 1,105 és 1,11 euró között többször megtette az utat, a svájci frankból pedig hol 1,13 alatt, hol 1,14 fölött adtak az euróért.

Euró/forint
Euró/forint

A forint múlt heti erősödése már a múlté: az akkori 302,80-al szemben most már 305,50-et kell adni az euróért.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?

Sosem látott árvíz jöhet Magyarországon – hogyan védjük meg értékeinket?

Szakértők szerint idén akár az elmúlt évek legnagyobb árvizére számíthatunk, a rekordmennyiségben felhalmozódott hó és az enyhe időjárás miatt felgyorsult olvadás következtében. Bár a szakértők óvatos feltételezésekbe bocsátkoznak csak, a biztosítók figyelmeztetik a lakosságot: érdemes még most átnézni és frissíteni a biztosítást, hogy badott esetben garantáltan fizessen a biztosító.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?