Hirdetés
Hirdetés

Gyenge a forint, szakad a Mol, tépik a Nordtelekomot

Fellegi Tamás, 2018. február 23., 11:00

A részvénypiacok nem túl vidámak, ami érthető is, miután Amerika minden nap lenn zár a napközbeni felpattanás után. Európa kicsit esik, a BUX nagyot, élen a Mollal, de limittel ugrik a Nordtelekom, miután magas áron emel tőkét a cég. Nem tudja összeszedni magát a forint.

Ellaposodott az amerikai piac, pontosabban minden nap megtépik a vevők, majd a végére visszaesnek az árfolyamok, ami a grafikonon úgy néz ki, hogy felfelé hosszú kanócok maradnak a napi kereskedést jelző gyertyákon.

S&P 500
S&P 500

Ez nem egy kedvező formáció, mindazonáltal a piac még nem döntötte el, mit kezdjen a nagy januári pánikvételeket követő összeomlás utáni korrekció után.

Hirdetés

Ázsiában lelkesek voltak a befektetők, Európa azonban már kis mínuszban van. A BUX nagyobb, 1,2 százalékos mínuszban van, 38 170 ponton. A Mol 2,2 százalékkal van lejjebb 2740 forinton, az OTP 1,3 százalékkal 11 340 forinton áll.

A Nordtelekom közzétette igazgatósági határozatát, miszerint zártkörű alaptőke emelést hajt végre 55 forintos áron, ami az elmúlt 180 nap átlagára, a részvényeket a Beltáv Kft. jegyzi le. A tegnapi ár ennél jóval kevesebb, 42 forint volt, ezért ma a lelkes befektetők meg is tépték a papírt a 20 százalékos kereskedési limiten, 51,6 forinton, és ott vennének még végtelen számú részvényt.

A befektetők feltehetően úgy gondolják, hogy ha a Beltávnak megéri ezen az áron alaptőkét emelni, akkor nekik is megéri itt venni, noha a közleményből az derül ki, hogy a 180 napos átlagár egyfajta kényszer, mivel nem szeretnének nyilvános kibocsátást.

A forint gyenge, majdnem 313-at kell adni egy euróért, pedig szép növekedésünkkel és exporttöbbletünkkel igazán erősödhetne is akár.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Olyan érzés volt, mint az abszolút armageddon - egy sztori az összeomlás frontvonalából

Tíz éve, 2008. szeptember 15-én gazdasági kataklizmára ébredt a világ - ami utána jött, az sokak szerint egyenesen minden idők legsúlyosabb válsága volt. A Financial Times megszólaltatta az összeomlás nemzetközi főszereplőit és néhány hétköznapi károsultat is, mi pedig ezt kiegészítve az Mfor.hu-val együtt megkerestük a hazai aktorokat. Cikksorozatunkban az ő visszaemlékezéseiket mutatjuk be.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    2018. szeptember 20., 12:30
    Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!

    A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?