Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a dollár, robbant az aranyár is a koreai atombombával

Fellegi Tamás, 2017. szeptember 04., 11:31

Átmeneti korrekció után újra erősödik az euró mind a dollárral, mind az angol fonttal szemben. Az aranyat nagyon veszik, a tőzsdék esnek, a forint gyengélkedik. Esik a Mol, a Telekom és a Richter, az OTP viszont tartja magát. Amerikában és Londonban ünnepnap van, így a forgalom nem túl nagy a piacokon.

Mérsékelt lelkesedéssel indítják a hetet a piacok, amiben szerepet játszhat, hogy Amerikában és Angliában ünnepnap van, így sok résztvevő kiesik a globális kereskedésből. Az aranyat viszont rendületlenül veszik, ott érződik az észak-koreai atomprogram, közel egyéves csúcsra, 1344 dollárra ugrott.

Arany, egy év
Arany, egy év

A devizák közül az euró mutat ismét erőt, a dollárral szemben 1,19-re emelkedett, míg egy font 1,085 eurót ér. Az olajárban nincs nagy változás, de a két fő olajtípus közti, a múlt héten túl nagyra nőtt rés kissé csökkent, a WTI 47,20 dollár, a Brent 52,20.

Hirdetés

Az ázsiai tőzsdék közül leginkább Szöul esett, ami érthető, miután a helyzet a Koreai-félszigeten szüntelenül éleződik. A Nikkei is csökkent egy százalékot, Európában jellemzően fél százalékos mínuszok mutatkoznak, a DAX 12 080 ponton áll.

A BUX is fél százalékot esik 37 530 pontig, leginkább a Mol húzza le, az olajpapír egy százalékot esik 23 400 forintig. A Telekom 0,6 százalékot gyengül 484 forintig, a Richter fél százalékot 6580 forintig, az OTP viszont nem esik, ára 10 285 forint.

A forint viszonylag gyenge, legalábbis az utóbbi hetek teljesítményéhez képest: 306 az euróhoz képest.

Euró/forint
Euró/forint
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?