Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint, de még nincs baj

Fellegi Tamás, 2019. február 06., 11:31

A múlt heti csúcs óta szakadatlanul gyengül a forint, de még nem érte el azt a szintet, ahol korábban kitört a tavalyi mélységből. A BÉT-en leállt a kispapír-spekuláció, a nagyok közül is a csak a Richter mozdul, ezúttal lefelé. Amerika ledolgozta a teljes decemberi esést, korán ijedt meg a Fed.

A január közepén indult forinterősödés múlt hét közepéig tartott, amikor is az árfolyam 315 volt eurónként. Ez azonban egy komoly szint, meg is fordította az irányt, a hazai fizetőeszköz gyengül, ma is kapott egy nagyot, immár 319 körül van a kurzus.

Euró/forint
Euró/forint

A grafikont megnézve ez azonban még nem vészes, hisz az elmúlt hónapokban 321 volt az a szint, amit nem tudott az erős irányba áttörni, és ha most ezt visszateszteli, még mindig erősebb a forint, mint a múlt év második félévében kialakult sávban volt.

Hirdetés

A hazai tőzsdét az előző napokban a kispapírokkal folytatott heves spekuláció tartotta lázban, ez ma elcsitult. Az abszolút kedvenc, az AutoWallis ma 3 százalékkal emelkedik 212 forintig, az Alteo egy százalékkal csökken 740 forintig, a tegnapi csodapapír, a SET is megállapodott 362 forinton.

A Plotinus 10 százalékkal van lejjebb 24 ezer forinton, de a 200 darabos forgalom tükrében az ármozgás alig értelmezhető. A Kartonpackra ma nem is kötnek, miután leeresztett a benne fújt lufi, 40 ezer forint fölötti tetőzés után tegnap 14 ezer forinton zárt a papír (ez persze még mindig igen szép a január eleji 4 ezer forintos árhoz képest). A blue chipek közül a Richter ára csökken 0,7 százalékkal 5760 forintig.

S&P 500
S&P 500

Komoly emelkedési sorozaton vannak túl az amerikai piacok, olyannyira, hogy a teljes decemberi esést ledolgozták, egyúttal a két fő index közül az S&P 500 elérte, a Nasdaq Composite megközelítette a 200 napos mozgóátlagot. A folyamatban persze sokat segíthetett, hogy a Fed szinte eltörölte monetáris szigorítási programját, ugyanakkor ennek érdekessége, hogy pont a decemberi tőzsdei összeomlás miatt rémült meg az amerikai jegybank.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?

A nagy babakocsiteszt - melyik a legjobb a gyerekednek?

41 különböző márkájú, összesen 115 - az új és a használt áruk piacán is kapható - babakocsit tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. A teszt során azt vizsgálták, hogy a babakocsik mennyire biztonságosak, milyen könnyen irányíthatók, használhatók, szállíthatók vagy tisztíthatók.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?