Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint és a svájci frank

2017. szeptember 21., 10:57

Ma a devizapiacok eseménydúsak, a tőzsdék csendesek, még emésztik a tegnapi Fed-döntést. Az arany esik, itthon a Richter emelkedik.

Nagy pofont kapott a forint az elmúlt percekben egész hirtelen, 308,60-ról 310,60-ig ugrott az egy euróért adandó forintösszeg. Okot egyelőre nem találtunk, mindazonáltal a svájci frank is folytatja zuhanását az euróval szemben, ez viszont annál érthetőbb.

Eljött sok év után az igazság pillanata, nem menekülővaluta többé a frank, visszaállhat a reális értékre az árfolyam. Most eurónként 1,158 az árfolyam, közeleg az 1,20-as álomszint, ahol a svájci jegybank közel 3 éve oly csúnyán csődöt mondott.

Hirdetés

A dollár erőre kapott a tegnap esti Fed-ülés után, egy euróért 1,19-et kell adni, miközben korábban stabilan az 1,20-as szintet tartotta. Az arany immár 1300 dollár alá esett, elképzelhető, hogy ez összefügg a dollár erősödésével.

Az európai tőzsdék kismértékben emelkednek, a BUX is 0,3 százalékkal van feljebb, 38 230 ponton. Az indexet lényegében a Richter húzza: 0,76 százalékkal drágul 6756 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Az EU is úgy eltűnik a történelem süllyesztőjében, mint a Szovjetunió?

Merkel két és fél évvel a migránsválság elindulása után európai megoldásról prédikál, de a német közvélemény többsége már Seehofernek hisz. A migrációs válság mély politikai hasadáshoz vezetett, és ez könnyen az EU szétesését eredményezheti. Orbán az EU Bizottságot „fehérgalléros embercsempészeknek” nevezte.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?