Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint, esik az Opimus és a Konzum

Fellegi Tamás, 2017. július 13., 10:36

Egy napig tartott csak a forint ereje, magához tért az arany, a hazai tőzsdét pedig ma is a Konzum és az Opimus uralja, ezúttal esnek, és a mostanában megszokott tekintélyes forgalmat generálják, igen népszerűek. Amerikában tegnap jó volt a hangulat, a Facebook mutatta talán a legszebb teljesítményt.

A tegnapi nagy európai emelkedés után az amerikai tőzsdék is szépen meneteltek, az S&P 500 egész közel került eddigi csúcsához, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot erősödött. Különösen nagyot ment a Facebook, ráadásul negyedik napja vágtázik, így 159 dolláros záróértékével jócskán meghaladta korábbi örökös csúcsát.

Facebook
Facebook

A Snap ezzel szemben kiteljesítette a tankönyvi letörést: 15,24 dolláron zárt. Már a kibocsátáskor elég nyilvánvaló volt, hogy az egyelőre semmilyen érdemi eredményt fel nem mutató cég rendkívül túlárazottan került a tőzsdére, és ezt a piac most vissza is igazolta.

Hirdetés

Európában ma meg sem mozdulnak a piacok, a BÉT is csak a Konzum és az Opimus élénk, ahogy ez mostanában megszokott, ők viszont nagyon is. Ma is a forgalmi lista élén állnak, a Konzum már félmilliárd feletti forgalommal és 10 százalékos eséssel, kérdés, hogy ez kitart-e, miután tegnap azonnal ráugrottak a befektetők, amint nagyobb mínusz jelent meg benne.

Konzum. A mai esés még szinte nem is látszik
Konzum. A mai esés még szinte nem is látszik

Az óriási forgalom ugyanakkor azt is mutathatja, hogy most már mindenki kapott a papírból, aki úgy érezte, hogy korábban lemaradt, telítődnek a vevők, ebben az esetben egy érdemi korrekcióra is sor kerülhet, ami pár hónap alatt 50-60-szoros emelkedés után igencsak indokolt lenne. Az Opimus 6 százalékkal esik 185 forintig, itt az emelkedés teljes mértéke is kisebb volt, viszont a szárnyalás kezdetén az Opimus tőzsdei kapitalizációja jóval nagyobb volt, így logikusnak tűnik a kiegyenlítődés, egyéb érdemi fundamentális adatok híján.

A forint gyengült, a tegnapi 306,60-al szemben ma 307,40-et kell adni az euróért, míg 2 napja még 308 volt az árfolyam, így egyelőre csak egynapos volt az erősödés. Az arany viszont felpattant az 1220 dollár körüli mélypontról 1222 dollárig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek?

Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?