Hirdetés
Hirdetés

Gyengül a forint, remek formában a Mol és az OTP

Fellegi Tamás, 2019. április 01., 18:50
Cimkék
OTP
, Mol
, forint árfolyam
, 4iG

Nem tud magához térni a forint, közel két hete gyengül. A részvénypiacok ellenben remek formában, a reggeli kínai ralit Európa követte, majd Amerikában kerültek közel féléves csúcsra az indexek. A BÉT-en az OTP és a Mol ment sokat, de igazán nagyot a 4iG, a legújabb Mészáros-papír emelkedett.

Heves vételi erő uralkodott el világszerte a tőzsdéken: úgy tűnik, a nagyon drágává, azaz alacsony hozamúvá vált kötvények piacán realizálják a nyereséget a befektetők, és átvonulnak a pénzzel a részvénypiacokra. Az európai fejlett országok rendkívül alacsony 10 éves államkötvényhozamai emelkedtek, a német hozam ugyan még negatív, de már csak -0,02 százalék a múlt heti -0,07-el szemben.

Reggel a kínai indexek emelkedtek 3 százalék körül, majd Európában is a vevők uralták a piacokat, a legtöbb index 1-2 százalék közötti mértékben emelkedett.

Hirdetés

Amerikában az S&P 500 index egy százalékkal került feljebb 2860 pontig, ezzel majdnem féléves csúcson van, ráadásul a tavaly október elején elért abszolút csúcstól sem sokkal marad el.

S&P 500
S&P 500


A BUX ugyancsak közel egy százalékkal erősödött, így 42 ezer pont fölé került, lényegében örökös csúcsára. Az OTP és a Mol vezette a hegymenetet: egyaránt 1,3 százalékkal 12 770 illetve 3320 forintig drágultak. A kisebbek közül a 4iG szárnyalt: nagy forgalom és 10 százalékos drágulás után 4485 forinton állapodott meg az ár.

A forint nem tér magához: miután március 20-ig erősödött és 312,80 körül volt legjobb értéke az euróhoz képest, fordulatot vett, és immár 321,70 az érték, közel két hetes szakadatlan gyengülés után.

Euró/forint
Euró/forint

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?